Karlštejn hostil Kolo pro život

Karlštejn hostil Kolo pro život

„Karlštejn“ je jedním z velmi oblíbených závodů seriálu a proto se i v letošním roce celkový počet závodníků přiblížil k číslovce 1800. Startovalo se z Velké Chuchle a na místě samozřejmě nemohla chybět společnost NUTREND, která je již dlouhodobým partnerem Kola pro život a měla zde dokonce 2. stánky - jeden ENDURO a druhý Active lifestyle. Oba byly neustále v obležení.

Velkým bonusem pro diváky i aktivní cyklisty byla účast nedávné zlaté medailistky z evropského a bronzové ze světového šampionátu v XCM Terezy Huříkové (Specialized Racing). Tereza přijela nejen na autogramiádu, ale hlavně si zazávodit. A jako jedna z nejlepších světových maratonkyň se rozhodně nenechala zahanbit. Na nejdelší trati obsadila v celkovém pořadí famózní 34. místo a mezi ženami vládla drtivým způsobem, když druhé Anně Šmídové (Nilfisk ALTO pro cycling team) nadělila více než jedenáct minut.

Mužský závod z pohledu boje o pódium přinesl mnohem dramatičtější momenty, bohužel nejen takové, jaké bychom si přáli vidět. O popis boje na trati jsme požádali toho nejpovolanějšího: vítěze Honzu Škarnitzla (Sram Rubena Trek), který maraton shodně jako Tereza pojal jako poslední intenzivní test před odletem na svěťáky. „Jako obvykle vypálil po startu do čela Matouš Ulman (Česká spořitelna Specialized) a díky tomu se vytvořila malá skupinka, kde kromě mě a Boudy (Pavel Boudný ) byl ještě Honza Fojtík (Symbio+ Cannondale) a Honza Strož (Author CS IVAR Team). Ale hned ve druhém sjezdu v lesní pasáži došlo k tomu, že Strožík měl ošklivý pád, pak následoval brod a pokračovali jsme vlastně ve třech, se mnou kluci ze „spořky“. Matouš měl pomalý defekt, ale naštěstí byl ve vhodnou chvíli k dispozici jeho servis, takže kolo vyměnil a jeli jsme dál. Vlastně nikdo neměl nějakou výraznou převahu, takže jsme takto dojeli až do cílového prostoru.“ Jenom podotkněme, že závodníků z kratších tras bylo přes 550 a dětských závodníků téměř 400!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena