Kolo pro život 2016 Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO

Kolo pro život 2016 Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO

Parádní bikemaraton v Krkonoších! První prázdninový závod Kola pro život v krkonošských kopcích sliboval velkou účast, velkou porci nastoupených metrů na všech trasách (1801m na trase B, 1192 na trase C, 1415m na trase D), krásnou nezávodní fitness jízdu se dvěma výjezdy lanovkou a jako vždy velkou kvalitu, co se servisu pro závodníky a zázemí týče.

Všechny tyto předpoklady splnil a díky výbornému počasí, skvělému pořadatelskému týmu, atraktivnímu programu hlavního partnera závodu ŠKODA AUTO a krásné trati to byl i velký zážitek pro závod rekordních 1604 bikerů a bikerek.

Letiště v Lánově přivítalo všechny ideálním cyklistickým počasím. Na obloze se střídaly mráčky se sluníčkem a rtuť na teploměru se vyšplhalo ke dvaceti stupňům. Jen vítr dělal některým bikerům starosti. Ne však těm nejmladším, kteří závodili na trati postavené přímo na letištní ploše. Dětí se sjelo 337 a některé překvapily svou vytříbenou technikou, kterou dokázaly uplatnitjak na terénních překážkách v rámci závodů ČT :D Junior Trophy, tak i posléze při soutěžích pořádaných v rámci Česká spořitelna Specialized Bike Academy KPŽ, kterou si tentokrát vzal na starost zkušený biker Damjan Siriški.

Počasí drželo celý závod. Mraky se nad Krkonošemi honily, ale na závodníky nespadla ani kapka. Ani zmiňovaný vítr ve finále nevadil, spíš v kopcích osvěžil. Vrásky nadělal asi jenom pořadatelům, kterým odfoukával pár reklamních bannerů. V zázemí potěšil kromě tradičních skvělých služeb KPŽ i stánek s vynikající opočenskou zmrzlinou a také autogramiáda našich žhavých želízek pro OH v Riu – posádka čtyřkajaku.

Mezi muži zvítězil letos ve skvělé formě jezdící Matouš Ulman (Česká spořitelna – Accolade), který náročnou trať zvládl za 1:48:46.7, za ním dojel stájový kolega Pavel Boudný a na třetím místě Marek Rauchfuss (Kellys Bike Ranch). O půl hodiny později (02:18:55.8) přijela do cíle první žena Anna Šmídová (Nilfisk pro cycling), na druhém místě dojela o 3 in. Později Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech) a třetí Vendula Kuntová (Expres cz – Merida).

Matouš Ulman, třiačtyřicátý nejlepší muž z nedělního závodu Mistrovství světa horských kol v Novém Městě na Moravě, nám po dojezdu poskytl rozhovor: „ Domácí Nové Město jsem si neskutečně užil, fanoušci byli skvělí, fandili všem i nám, co jsme jeli vzadu. Byl to pořádný hukot. :-) Nohy mě kupodivu potom nebolely, přes týden jsem stihl zregenerovat a do Vrchlabí přijel v plné síle. V prvním kopci na Žalý byla v půlce prémie. Kluci na ní špurtovali, ale já jsem si jel pořád svoje tempo. Vyhrál ji Honza Nesvadba. Pak ale svěsili nohy a já si je dojel. Nezpomaloval jsem, mému tempu nikdo nestačil. Až na konci kopce mě dojel Bouda (Pavel Boudný) a já věděl, že to bude super, když pojedeme spolu. Bylo to jak na etapáku v Chorvatsku, který jsme spolu na jaře vyhráli. Já tahal kopce, Bouda spíše roviny. Střídali jsme pravidelně. Na přehradě ve Špindlerově Mlýně jsme už měli menší náskok na ostatní. Nepolevovali jsme a pořád jeli vysoké tempo. V kopcích jsem cítil, že jsem na tom líp a Boudovi odjíždím. V posledním kopci jsem si ale říkal, že přijet do cílového špurtu spolu s Boudou by nebylo rozumné. Udělal jsem si menší náskok, který jsem si přivezl až do cíle.“

Pro většinu hobíků jsou tyhle časy vítězů nepředstavitelné. Naštěstí v seriálu Kolo pro život nejsou důležití jen ti nejlepší, ale všichni, kdo se na jednu z tratí B, C,D vydají. Podle starého dobrého hesla:Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! Takže hurá na stánekNutrendu pro Regener a těšíme se za 14 dnů v Praze, kde se pojede populární Praha – Karlštejn Tour České spořitelny, Velká cena Prahy na horských kolech.Tak zase potrénujeme a užijeme si pro změnu akci s centrem na chuchelském dostihovém závodišti.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena