Kolomý v cíli Silk Way Rally, domu s prázdnou neodjede

Kolomý v cíli Silk Way Rally, domu s prázdnou neodjede

Jezdec týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý dokončil letošní ročník rally Hedvábná stezka na jedenáctém místě. Vítěz 3 etap a jediný pilot, který dokázal držet krok s Kamazy ovšem domu s prázdnou nepojede.

Dnes byl v čínském městě Xi´an ukončen letošní ročník rally Hedvábná stezka. Kolomý si na své konto připsal tři etapová vítězství a jako jediný až do předposlední etapy proháněl dobře spolupracující tým Kamazu, který závod ovládl. V počtu vyhraných etap dokázal českého jezdce předčit pouze vítěz závodu Silk Way Rally v sekci kamionů Rus Sotnikov. Přávě 12. etapa změnila vše. Prasklý monoblok řízení v těžko přístupném dunovém, terénu připravil Kolomého o možnost bojovat o podiové umístění. Po 100 hodinové penalizaci z této etapy dokončil závod na jedenáctém místě. I přes umístění ve druhé desítce si z Číny sošku odveze. Obdržel speciální cenu za bojovnost a vítězství ve třech etapách.

„Jak jsme uváděli již před startem, hlavním důvodem účasti na Silk Way Rally bylo testování na další ročník Dakaru, což jsme splnili. To, že Martin dokázal prohánět tým Kamazu skoro až do konce je jen potvrzením toho, že jdeme správným směrem. Nebýt té 12. etapy, kdo ví kam až by to dotáhl. To se ale v motorsportu stává. V pondělí ráno přiletí domů, tak je přivítáme, necháme chvilku odpočinout a v následujících dnech začneme vyhodnocovat data, tak abychom na Dakar byli řádně připraveni,“ zhodnotil letošní závod Silk Way Rally manažer týmu TATRA Buggyra Racing Jan Kalivoda.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena