KOLOSTRUM = supernutrient dneška

KOLOSTRUM = supernutrient dneška

Jak organismu pomoci, aby tvrdý trénink odmakal až do konce? Kolostrum je řešením, jak meze tvrdého a nekompromisního tréninku posunout zase o kousek dál. Kolostrum otevírá cestu k odolnějšímu organismu, který zvládne skutečně extrémní rýsovací trénink.

Maximální nálož, maximální zatížení, maximální nárůst … to vše od své svalové hmoty očekáváte! Zacházíte do extrému, donekonečna nakládáte a zkoušíte, čeho všeho je možné dosáhnout. Cítíte, že zbývá jen krůček a jste úplně dole a zase na začátku. Je to neustálé balancování na hraně. Jak lépe zvládat stále intenzivnější trénink a větší zatížení? Jak organismu pomoci, aby tvrdý trénink odmakal až do konce? Kolostrum je řešením, jak meze tvrdého a nekompromisního tréninku posunout zase o kousek dál. Kolostrum otevírá cestu k odolnějšímu organismu, který zvládne skutečně extrémní rýsovací trénink.

Stres způsobený silovým tréninkem a o to více ještě rýsovací fáze ohrožuje váš intenzivně trénující organismus, hrozí katabolické (svaly odbourávající) procesy vlivem enormního zatížení a extrémní potřeby kvalitních živin.

Při skutečně nadměrném přetěžování riskujete, že se očekávané výsledky nemusí dostavit.

Během stresové reakce vyvolané tvrdým tréninkem se do organismu uvolňují metabolity. Ty snižují odolnost organismu, oslabují jej a snižují schopnost adaptace na narůstající zatížení. S náročností tréninku samozřejmě tato odolnost organismu klesá. Imunita je oslabena, zpomalují se veškeré procesy související s regenerací sil a nárůstem svalové hmoty. Do těla se vyplavují tzv. stresové hormony. Ty připravují tělo na „boj nebo útěk“. Bojem v tomto případě můžeme nazývat nesmlouvavý tvrdý trénink v posilovně, který máme na denním pořádku. V daný okamžik je zbraní jediné … posílit odolnost organismu, podpořit regeneraci a dodat dostatek látek podporující anabolické pochody v organismu. S kolostrem tohoto dosáhnete podstatně jednodušeji. Vaše tělo konečně zvládne trénink dle vašich představ … tvrdý, nekompromisní a za hranicemi vašich dosavadních možností.

Co tedy kolostrum vlastně je? Kolostrum, nebo chcete-li mlezivo, je nejhodnotnějším prvotním mateřským mlékem všech savců, které se vytváří jen několik hodin po porodu. Kolostrum je tvořeno v prvních 24 hodinách laktace. Po uplynutí této doby je mlezivo pomalu nahrazováno běžným mateřským mlékem. Kolostrum se stává oblíbenou součástí suplemetace díky obsahu vysokého množství růstových faktorů a látek podporujících imunitu.

Imunoglobuliny, které kolostrum obsahuje, zlepšují imunitu organismu, která je díky vyplavování hormonu kortizonu během fyzické zátěže a po ní oslabena. Díky kolostru je organismus schopen podstatně lépe snášet jakoukoliv zátěž, a tím samozřejmě akceptovat narůstající tréninkové zatížení.

Lékařské výzkumy ukazují, že nejdůležitější imunitní a růstové faktory pro člověka můžou být poskytovány z kravského kolostra. Právě kravské mlezivo je lidskému nejbližší. Ve skutečnosti je dokonce 40krát bohatší na imunitní faktory, než je kolostrum lidské. Pro porovnání lidské kolostrum obsahuje 2% IgG (imunoglobulin G), zatímco kravské kolostrum obsahuje tohoto nejdůležitějšího imunoglobulinu až 86%.

Dalšími, pro silový trénink důležitými komponenty kolostra jsou samozřejmě růstové faktory, které stimulují anabolické pochody v organismu, a tak podporují růst buněk, což má za následek nárůst svalové hmoty.

Velmi zajímavou vlastností kolostra je schopnost zvyšovat účinnost aminokyselin a sacharidů vstřebávaných ve střevě. Pro svalovou buňku je tak k dispozici podstatně více živin. Tato jedinečná schopnost mleziva, tedy zlepšení dostupnosti živin pro organismus, je jedním z hlavních důvodů, proč se stále větší procento sportovců ke kolostru jako k doplňku stravy obrací.
Kolostrum je doslova našlapáno látkami podporující tvrdý silový trénink. Posiluje obranyschopnost, podporuje regeneraci po zátěži a napomáhá výstavbě svalové hmoty. Zkuste svou suplementaci o kolostrum doplnit. Váš trénink se tak dostane do nečekaných dimenzí.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena