Lacko po roce v Mostě opět zářil, Mladíci Téo a Aliyyah ho doplnili na podiu.

Lacko po roce v Mostě opět zářil, Mladíci Téo a Aliyyah ho doplnili na podiu.

Po jedenácti měsíční pauze opět ožily mohutné dieselové agregáty závodních tahačů. Tým Buggyra Zero Mileage Racing čtyřikrát na bedně.

Sobota:

Hned kvalifikace přinesla výborný výsledek v podání Téo Calveta, který zajel čas 2:02:9, i takto skvělý výkon však mladičkému Francouzovi stačil „pouze“ na osmé místo v celkově, v hodnocení Grammer cupu byl však Téo opět nejrychlejší. Adam Lacko se kvalifikoval na místě čtvrtém s časem 2:01:7 a Aliyyah Koloc ve své vůbec první truckové kvalifikaci skončila v Grammer Cupu sedmá, celkově pak patnáctá.

„Je to opravdu až neuvěřitelné, jak všichni zrychlují, není to tak dávno, co by Téo s takovýmto časem super pole s přehledem vyhrál a dnes je z toho jen osmé místo. Vždycky se říkalo, že z první pětky může vyhrát kdokoliv, ale začíná to vypadat, že to bude spíš z první desítky, jak těsně jsou všichni za sebou naskládaní,“ komentoval výsledek sobotní kvalifikace, mistr Evropy z roku 2017, Adam Lacko.

První sobotní závod poznamenala hned v druhém kole červená vlajka, to pro Buggyra Zero Mileage Racing tým bohužel znamenalo hned dvě špatné zprávy, Adam Lacko, který se hned na startu posunul o příčku vpřed, se při restartu vrací zpátky na 4. místo, ovšem horší situace nastala u Téo Calveta, u kterého komisaři objevili defekt na zadní nápravě a zakázali mu bez výměny v závodě pokračovat. Pro dosud nejrychlejšího jezdce Grammer Cupu tak byl závod ztracen. Po restartu už Adam další pozice nezvládl vybojovat a dojel tak čtvrtý. O zvednutí nálady se však postarala Aliyyah Koloc, která si ve svém prvním truckovém závodě dojela pro stříbro v hodnocení Grammer cupu a celkově vybojovala 8. příčku, což znamenalo, že do druhého ze sobotních závodů bude startovat z pole position. „Mám ohromnou radost, ale jsem taky dost nervózní, je to dost šílené, že budu svůj druhý závod vůbec startovat z pole position, ale opravdu to tak je,“ popsala svoje pocity Aliyyah.

Start se Aliyyah povedl na výbornou, v první zatáčce sice ztratila jednu pozici, nicméně se nevzdala a dál bojovala a bránila přicházející útoky, v druhé polovině kola před sebe pouštěla rychlejšího týmového kolegu Adama Lacka, což se jí nakonec stalo osudným, jelikož s Adamem se otevřenými dveřmi protáhnul i vláček několika dalších jezdců, Aliyyah se tak dostala do chumlu, kde následnou strkanici nepřežila její levá přední guma a nejmladší závodnice v historii šampionátu tak byla nucena ze závodu odstoupit. Adam mezitím získal po chybě Reného Reinerta první příčku, kterou i přes neustálé útoky Saschy Lenze a Norberta Kisse, k radosti přítomných diváků ubránil a dojel si tak pro první zlato sezóny. K Adamovu skvělému výkonu se se svojí skvělou jízdou přidal i Téo Calvet který se z posledního místa probojoval na 11. příčku celkově a velmi pěkné 4. místo v Grammer cupu.

„Je to vždycky skvělé vyhrát obzvlášť takhle na domácí půdě hned na úvod sezóny. Je pravda, že jsem si ani na vteřinu neodpočinul, kvůli útokům Saschi a Norberta, ale nakonec se mi je všechny podařilo odrazit a první vítězství je v kapse. Zítra nás čekají další dva závody, tak se nechme překvapit, snad se zadaří také,“ radoval se vítězný Lacko.

Neděle:

Nedělní závody evropského šampionátu okruhových tahačů na Mosteckém autodromu i letos poznamenal déšť, po dlouhém čekání se však k velké radosti všech přeci jen závodilo. „Jsem rád, že jsme dnes mohli odjet alespoň ten jeden závod, jelikož to chvíli vypadalo, že se bude opakovat situace z minulého roku. Takhle jsme se mohli alespoň fanouškům, kteří přišli a mokli tu, odvděčit za jejich přízeň. Což si myslím, že se nám opravdu povedlo, přes všechny omezení, co jsme museli řešit, se nám dařilo velmi dobře. Já sám si odvážím ze včerejška první a čtvrté místo, dnešní jediný závod opět bedna, tentokrát druhé místo z čehož mám nesmírnou radost. Je trochu škoda, že jsme po restartu jeli jen 9 kol, Saschu jsem na konci celkem dotáhnul a kdyby tam byly ty dvě kola navíc, tak bych možná měl šanci se dostat před něj, ale i tak si myslím, že je to super výsledek. A pak samozřejmě Téo, který dnes zajel první místo v Grammer cupu a stojí tak na nejvyšším stupni hned během svého prvního závodního víkendu v ETRC. Takže bodů si jak v jezdcích, tak v konstruktérech z Mostu odvážíme poměrně hodně,“ shrnul první závodní víkend v sezóně 2020, Adam Lacko.

Pro Téa s Aliyyah bylo nedělní počasí novou výzvou, oba nováčci Buggyra Zero Mileage Racing týmu totiž na mokru zatím jen testovali. „Byl to pro mě vlastně můj vůbec první závod na mokru, ano bylo to trochu obtížnější, ale nemyslím si, že až natolik, aby se závod musel přerušit. Každopádně když jsme konečně mohli pokračovat, tak jsem jel na jistotu, vyvaroval se zbytečných chyb a nakonec je z toho vítězství v mojí kategorii a celkově jsem sedmý, takže s výsledkem jsem určitě spokojený,“ dodal ke svému prvnímu vítězství pro Buggyru 20letý Téo Calvet. I pro Aliyyah to byl víkend plný prvenství a nových zkušeností. „Můj první závodní víkend byl velmi náročný, ale jsem nadmíru spokojená, mám za sebou první pole position, první závod na mokru, i první nedokončený, ale samozřejmě největší radost mám ze svého prvního pódia a trofeje. Odvážím si spoustu nových zkušeností a už se těším na svůj další závod,“ s nadšením komentovala šestnáctiletá Aliyyah.

Po prvním závodním víkendu jsou tak jezdci Buggyra Zero Mileage Racing týmu na třetím, čtvrtém a pátém místě v celkovém hodnocení svých kategorií.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena