Mezinárodní mistroství ČR junior v motokrosu v Třebízi

Mezinárodní mistroství ČR junior v motokrosu v Třebízi

V sobotu 9.6. se v Třebízi, které se nachází 9km od Slaného, konalo Mezinárodní mistroství ČR junior v motokrosu.

Naši nový členové NUTREND týmu – Hrabica motocross team juniorů pod vedením zkušeného Jindry Hrabici se této mezinárodní události zúčastnili. Jindřich Hrabica má dvacetileté zkušenosti ze závodů Mistrovství Evropy a České republiky a v současné době je také členem celorepublikové komise pro závody juniorů.

Na startu se sešlo celkově 110 závodníků z Česka, Německa, Rakouska, Maďarska i Slovenska. Závod nepříznivě narušila bouřka, která předčasně ukončila poslední jízdu třídy MX2 Junior. Kvůli špatnému počasí nedošlo ani k vyhlášení vítězů.

Trasa byla namotaná na nevelké ploše, místy byla užší, avšak pěkně nachystaná. Pořadatelé závodu se před MMČR juniorů potýkali s velkým suchem, ale tuto nesnázi díky rozsáhlému zavlažovacímu systému překonali a trať tak byla krásně nakropená i naoraná.

Tréninkovou jízdu i kvalifikaci kluci Jarda a Adam z Hrabica teamu úspěšně zvládli. Jarda v kategorii 85ccm začínal jako úplně první, což na tak pokropené trati nebyla výhodná pozice. Jarda po snaze se protáhnout vnitřkem trati spadl i s motorkou tak, že se mu noha zaklínila pod motorku. Bohužel musel počkat na pomoc táty a tak Jarda vyjížděl s velkou ztrátou. I přes všechny komplikace se nakonec Jardovi podařilo dojet na 16. místě a zanechat tak za sebou dalších 11 závodníků.

Dalším členem týmu na trati byl Adam, který jezdí v kategorii 125ccm. I přesto, že je Adam oproti většině závodníků o 2-3 roky mladší, od startu bojoval ve skupině o 13. – 17. místo. Tvrdé ruce a únava dovolila Adamovi dojet na výborném 15. místě.

Jardu čekala druhá jízda, na kterou nastupoval odhodlaný ukázat co v něm je. Jeho start patřil k jeho letos jedním z nejlepších a bojoval o šesté až osmé místo. Jarda si udržel super tempo a do cíle dojel sedmý.

Než vyjel na svou druhou jízdu Adam, začaly se už stahovat mračna, ale všichni v Třebízi doufali, že počasí dopřeje vše odjet. Adam po startu bojoval ve skupině 5 závodníků a držel s nimi kontakt. Jeden malý pád, ale ho odsunul na 15. místo, na kterém jel i v době, kdy přišla bouřka a s ní přívalový déšť. Závod byl kolo před cílem zastaven červeným praporem.

Gratulujeme klukům k jejich umístění a budeme se těšit na jejich další úspěchy, o kterých Vás budeme dále informovat.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena