Nabité „Voko bere“ v cíli

Nabité „Voko bere“ v cíli

Jednadvacet nebo také oko bere je v českých poměrech mezi hospodskými karbaníky docela oblíbená hazardní karetní hra, stejně jako je pro náruživé vyznavače horských kol oblíbený jeden z našich nejstarších bikemaratonů u nás Manitou Železné hory České spořitelny, jehož 21. ročník s příhodným podtitulem „Voko bere“! se uskutečnil uplynulou sobotu 19. srpna v Chrudimi.

A o karty tu šlo vlastně také. Ty vůbec nejžhavější s hodnotou 2 - 10 si mezi sebou rozdali známí jezdci z profi stájí v čele s Jardou Kulhavým, Kristiánem Hynkem, Matoušem Ulmanem či králem letošního dlouhého Drásala Markem Rauchfussem. Eso v rukávu respektive jedničku na svých řidítkách stále vozí Pavel Boudný. Do první desítky se ještě vešel ve Varech vítězný Martin Stošek z týmu Symbio+ BMC.

I přes trochu ztíženější dopravní podmínky s příjezdem do města si nakonec přišlo vyzvednout své startovní číslo do prezentačního vozu umístěného v prostoru bývalé ploché dráhy přes 1500 natěšených závodníků, mezi něž počítáme i ty nejmenší bombarďáky na mini strojích, jež celý závodní program zahajovali. Na dokonale připraveném okruhu v areálu „Kynologického klubu Chrudim" se na něm v rámci ČT D: Junior Trophy postupně vystřídaly všechny věkové kategorie dětí. Roli hlavního rozhodčího se ujal sám pan Večerníček, aby dohlédl na regulérnost a hladký průběh závodů a odevzdal medaile všem dokončivší.

Startovní brána pro všechny ostatní dospělácké trasy B, C a nově i pro nezávodní D - fitku byla vybudována opět v centru města na Resselově náměstí, přímo u jeho dominanty majestátního kostela Nanebevzetí Panny Marie. Profil trati nejdelšího Béčka v seriálu (66 km) připomínal tvar indiánské čelenky, kdy její pestrobarevná brka nabírají na velikosti, aby se pak přesně v polovině začala svažovat dolů. Závěrečné důležité informace přednesl na předstartovní kmenové radě sám velký náčelník Karel Jeníček. Závodníky v dobových kostýmech a s pečlivě odladěným arzenálem upozorňoval především na žluté směrovky na cestách, dále kde bude možnost doplnit střelný prach a ohnivou vodu a že nejhlubší brod přes řeku Chrudimku nám bude sahat maximálně po ponožky. Sice nevíme, jaké ponožky nosí zdejší indiáni, ale některým nestačily ani podkolenky, jiní tam zahučeli rovnou po pás :) Konec porady. Howgh! Krátce po půl dvanácté zazněl výstřel, jak z legendární Vinnetouovy stříbrné pušky a šlo se rovnou na schody. Davy přihlížejících mohly sledovat, jak se někteří pouští dolů s obrovským nasazením, další už rozvážněji, ale pořád v sedle, většina pak raději nejpohodlněji po svých. Sjezd Širokých schodů se týkal i Céčkařů (39 km), startujících o hodinu později a premiérově i Déčkařů (20 km) na Fitness jízdě.

Oslavný doutník či indiánskou dýmku si mohli společně spokojeně zapálit nejlepší muž Pavel Boudný a nejlepší žena Jitka Škarnitzlová. Oba z kmene České spořitelny – Accolade. Na stupních je doplnil Jaroslav Kulhavý, třetí Matouš Ulman, čtvrtý Kristián Hynek a pátý Marek Rauchfuss. Nejrychlejší ženu Manitůčka doplnily na stupních Bára Průdková, Jana Pichklíková, Pavla Havlíková a Klára Pavelková. Díky Chrudimáci za skvěle připravený 21. ročník a díky všem, kteří jste se nenechali odradit předpovědí počasí a přijeli si užít jedenáctý, skvěle obsazený podnik seriálu. Těšíme se za 14 dní v Plzni u dobrého pivka.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena