Night Run Praha – úspěšný závod, kde Nutrend tým bral medaile

Night Run Praha – úspěšný závod, kde Nutrend tým bral medaile

K našim oblíbeným závodům patří Night Run v Praze. Letos jsme se na něho těšili ještě víc. Měli jsme se tu potkat s kamarády z Nutrend týmu, které jsme už dlouho neviděli. Vše se vydařilo. Jaká byla cesta k medailím?

Letenská pláň je skvělé místo na zázemí závodu, Letenské sady zase na zajímavou trasu, která skýtá i krásné výhledy na Prahu - to když neběžíte naplno a chcete se spíše kochat. K tomuto závodu mám srdcový vztah, protože byl mým prvním v životě. A líbil se mi tak, že jsem závodění úplně propadla. Být na startu i v cíli tu má neskutečnou atmosféru. To se nedá popsat, to se musí zažít.

Sraz byl u Nutrend stánku, kde si závodníci mohli vyzvednout tyčinku ze startovního balíčku nebo si zakoupit třeba něco pro energii na závod. My se tu potkali s manželi Ježkovými. Soňa i Jirka jsou sportovci tělem a duší a vždycky okolo sebe šíří dobrou energii a náladu. Společně s nimi jsme na pódiu rozhýbali závodníky 5 kilometrového Avon běhu pro zdravá prsa, který i oba běželi. Před startem Jirka řekl krásnou věc. Že není důležité vyhrát, ale že v této době je výhra a vítězství to, že sportujeme a hýbeme se. Jaká pravda.

V mezičase mezi rozcvičkou a naším desetikilometrovým závodem, jsme se potkali také s Andulou v běhu – další členem Nutrend týmu. Vždy usměvavou běžkyni vidíme i s jejím manželem Petrem a malými roztomilými syny moc rádi. Kluci běhají dle vzoru maminky taky, a tak si zaběhli dětský závod a pak se nám chlubili krásnými medailemi na krku. Popovídat si přišla i Fit Veronika, která raději tráví čas v posilovně, ale běžela také krásně.

Po druhé rozcvičce se rychle převléct do závodního, připnout startovní číslo, dát si na hlavu čelovku. Dvacet minut před startem si kousnout do Voltage tyčinky, to aby nabudila tělo na závod, napít se vody Nartes a vystát si frontu na záchod.

V koridoru stojíme v rouškách, ale před stratem si je můžeme sundat. Výstřel. Zapínám čelovku, hodinky a běžím. V první linii mne tolik neomezuje dav, běží se krásně. Trasu dobře znám, vždyť tady často trénuji, ale ve tmě si stejně musím dávat pozor, kde šlapu. Asfalt je mnohdy zvlněný od kořenů stromů a při mé „šikovnosti“ bych nerada zakopla. Rytmus kroků mi pomáhá zvládat rychlá hudba ve sluchátkách. Mám ale takové, kdy kromě ní slyším i své okolí, což je v závodě velmi důležité.

Trasa je zajímavá a není to jen rovinka, ale také sbíhání a táhlý kopeček. Je sice mírný, ale i tak může dát zabrat. Rovinkami vbíhám do cíle, ale ten to ještě není – čeká mě druhé kolo. Dávám si tabletu Carbonexu, to v půlce desítky pomůže a nahodí mě to. Běží se skvěle. Už není takové horko a dusno, jako bylo přes den. Kilometry ubíhají a já cítím, že sil mám dost. Na posledním kilometru zrychluji. Jsem v cíli! Čeká mě tam Michal. Měl krásný čas 46 minut, blahopřejeme si navzájem. Beru si vodu Nartes a také Nutrend ionťák – to mě po závodě skvěle dá zpět do formy, ještě si pak ze šejkru vypiju svůj oblíbený Recovery Protein, nejsem pak tolik unavená, zasytí mě to a pak i lépe regeneruji.

Při vyhlašování bylo o Nutrend týmu stále slyšet, brali jsme totiž ve svých kategoriích tři bronzové medaile: Jirka Ježek, Andula v běhu i já. Bylo to krásné a nezapomenutelné. Moc jsme si to užili a těšíme se na další společné akce při tak perfektně organizovaných závodech.

Text: Soňa z Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena