Nutrend pomáhá Lukášovi

Nutrend pomáhá Lukášovi

Ve spolupráci s projektem Odvaha Darovat společnost NUTREND podpořila sportovce, tátu a velkého bojovníka Lukáše. Potkali jsme se na konci září a Lukáš si od nás odvezl dárková šek v hodnotě 5 000 Kč na nákup produktů značky NUTREND. Poukaz na 5 vstupů do našeho fitness centra pod dohledem osobního trenéra a výživové poradenství na míru. Po celou dobu panovala skvělá nálada a my už teď víme, že tohle setkání nebylo poslední.

Celý příběh Lukáše:

Jmenuji se Lukáš, je mi 43 let, narodil jsem se v Prostějově. Prožil jsem nádherné dětství plné radosti, zážitků a lásky. A to nejen se svou rodinou, přáteli, ale mou velkou láskou byl a stále je sport. Do 23 let jsem byl úplně zdráv. Pak ale nastalo období, kdy jsem začal pociťovat, že moje zdraví není v pořádku. Měl jsem problém s dolními končetinami. Chodil jsem na různá vyšetření. Jednoho dne mi byla lékaři sdělena nemilá diagnóza-HEREDITÁRNÍ SPASTICKÁ PARAPAREZA dolních končetin. Jedná se o velmi vzácné onemocnění, v České republice je asi jen 200 pacientů s touto diagnózou. Projevuje se postupnou progresí, tzn. oslabením a ochrnutím dolních končetin, které se postupně prohlubuje a vede až k úplné ztrátě schopnosti samostatné chůze, a to do 5 maximálně 10 let od začátku onemocnění. Na tuto nemoc zatím není léčba.

S manželkou se naše cesty bohužel rozdělily, ale máme spolu dvě krásná děvčátka. Moc bych si přál, aby byly na tátu hrdé a věděly, že nemocí život nekončí, ba naopak se otevírají mnohé možnosti a nový pohled na život.

Momentálně jsem schopný se pohybovat pouze pomocí francouzských holí, a venku potřebuji skládací invalidní vozík, bez kterého by pro mě bylo téměř nemožné kamkoli se dostat. Je to velmi náročné, musím být velmi opatrný, každý schod, každá překážka v podobě zvednutého prahu či položeného kabelu pro mě znamená riziko. Mému zdraví velmi prospěla hospitalizace v Rehabilitačním ústavu v Hrabyni. Vyčerpaný a zlomený jsem byl přijat v listopadu 2018 a propuštěný v lednu 2019. Naučil jsem se spoustu důležitých věcí, od cviků, sebe péči a práci na svém sebevědomí. Byla to velmi těžká zkouška mého života.

Jedinou stálou láskou mi zůstal sport a mé dvě dcery. Momentálně cvičím pod dohledem trenéra horní část těla, plavu, a mým velkým snem je začít hrát tenis. Rád bych tělu dopřál i masáže a rehabilitace.

Celá tato situace je pro mě finančně velmi náročná. Jsem sice v plném invalidním důchodu, ale po zaplacení alimentů a nezbytně nutných základních životních potřeb mi každý měsíc zůstane velmi malá částka a na osobní sportovní aktivity již nezbývá. Velmi si vážím přátel a lidí, kteří mi v této nelehké životní situaci pomáhají. Vážím si jak finanční podpory, tak pomoci např. s úřady, nakupování nebo jen tak setkání u čaje.

Děkuji všem, bez Vás bych to nezvládl!
Lukáš

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena