NUTREND Racing a deštivý závod v jihomoravských Divákách

NUTREND Racing a deštivý závod v jihomoravských Divákách

Závěrečný podnik českého mistrovství v závodech automobilů do vrchu se konal v Divákách na jihu Moravy a Nutrend Czech National Team s jezdci Václavem Janíkem i Jiřím Svobodou se postaral o souboje v absolutním pořadí závodu.

Jiří Svoboda se na start závodu postavil jako jistý mistr v hodnocení třídy do dvou litrů v rámci skupiny sportovních prototypů. "V Divákách je to naše premiéra. Trať je sice krátká, ale závodit se zde určitě bude. Na trati je několik těžkých míst a určitě by se hodily nějaké zkušenosti z předchozích sezón, zvlášť při mokrém závodě, který nás čeká. Při tomto podniku už nemám šanci vylepšit své konečné postavení v šampionátu, takže si to budu chtít hlavně užít za volantem své Normy.“

Prostor k užívání si závodní jízdy tentokrát jezdci Nutrend Racing příliš neměli, dobrý dojem z jízdy jim totiž kazily po oba dny přeháňky. „V jízdách jsem ztrácel příliš mnoho času díky prokluzu zadních kol a přílišné opatrnosti na osychající trati. Mnoho obezřetnosti stálo za větší ztrátou na vedoucího Komárka a tak jsem nakonec musel bojovat alespoň o druhou příčku, která se stala i mým konečným sobotním výsledkem. Po závodě jsem měl radost z výsledku Jiřího, jenž se dokázal prosadit na třetí místo, když porazil i výkonnější spider Jiřího Špalka a postaral se tak o dvojí zastoupení Nutrend Racing při závěrečném vyhlášení," řekl Václav Janík.

Nedělní program byl ve znamení přerušování díky silnému dešti. Václav Janík se zvládl do cíle dostat jako třetí nejrychlejší a jeho parťák se do závěrečné jízdy musel pokusit vylepšit čtvrtou pozici. Na osychající dráze zkusili oba postoupit opět na pódiové umístění stejně jako den předtím, ale své pozice nevylepšili. Poslední letošní závod českého mistrovství tedy zakončili na třetí a čtvrté příčce absolutního pořadí.

Nutrend Racing se tak v Divákách rozloučil s působením na domácích vrchařských tratích v sezóně 2014. Václav Janík obsadil v konečném hodnocení šampionátu třetí příčku v absolutním pořadí, stejně jako v hodnocení divize 3 a připsal si i druhé místo ve skupině E2-SS. Jiří Svoboda vybojoval pro Nutrend Racing mistrovský titul v Mistrovství České republiky skupiny E2-SC, kde jsou hodnoceny vozy do objemu motoru 2000cm 3. V absolutním pořadí skončil na krásné páté pozici a v celkovém hodnocení skupiny sportovních prototypů završil letošní sezónu jako třetí nejúspěšnější. Vrchol letošní sezóny proběhne začátkem listopadu při slavnostním vyhlášení výsledků v Brně, kde nebudou jezdci Nutrend Czech National Teamu chybět.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena