NUTREND Racing se rval o poslední vrchařské body v Ústí nad Orlicí

NUTREND Racing se rval o poslední vrchařské body v Ústí nad Orlicí

Závěrečný podnik mezinárodního poháru FIA byl letos naplánován na českém kopci, který je charakteristický 21 zatáčkami - na Ústecké 21“. V Ústí nad Orlicí se rozhodovalo o posledních dosažitelných bodech do hodnocení sedmi dílného vrchařského šampionátu. Nutrend Racing si tento závodní svátek na české půdě nenechal ujít a vyrazil k závodu s trojicí speciálů.

Stejně jako v předchozí části sezóny se Nutrend Racing chtěl v průběhu závodního víkendu porvat o místa mezi nejrychlejšími jezdci ve svých třídách a kategoriích. Václav Janík, Jiří Svoboda i Petr Lisa měli během dvou soutěžních dní ukázat své jezdecké umění hned 8-krát. Závodní víkend se totiž jel zároveň jako dvojitý pro hodnocení Mistrovství České republiky (jeden sobotní a jeden nedělní závod) a v neděli se hodnotilo i do FIA International Hill Climb Cupu.

Závodnímu víkendu přálo počasí a tak si jezdci mohli naplno vychutnat po několika letech odmlky obnovený závod Ústecká 21“ s evropskou konkurencí. Jiří Svoboda se v Ústí představil s formulí Lola B03/51 ve skupině monopostů a zaplněným ochozům okolo trati ukázal svoji rychlost. V sobotním programu si pod rozhlednu na vrcholu kopce vyšplhal pro 3. místo ve skupině E2-SS a s výrazným zrychlením tento výsledek zopakoval i v neděli. K těmto dílčím výsledkům pak přidal vítězství v hodnocení FIA Cupu v rámci své skupiny E2-SS a 25 bodový příděl mu zajistil posun na konečné 4. místo v hodnocení divize 2!

Výraznou stopu v evropském poháru zanechal i Václav Janík. Do posledních závodů bojoval stejně jako v předchozích sezónách o první pozici. Na závěrečném podniku již sice neměl šanci překonat letos nejlépe bodujícího a zároveň v závěru sezóny rychlejšího Francouze Petita, ale ještě byla šance udržet druhé místo v konečném hodnocení. Pro evropský pohár byl důležitý nedělní výsledek závodu, kde situace s hodnocením výsledků nabízela dvojí přístup, jak naložit se samostatným závodem – matematicky bez sportovního ducha nebo sportovně v závodním stylu. Pro Nutrend Racing byla jasnou volbou druhá varianta a tak se s časomírou na 3650 metrů dlouhé Ústecké 21“ porval o každou desetinu sekundy. V průběhu celého víkendu měl Václav Janík v plánu atakovat Sebastiena Petita a na domácí půdě mu znepříjemnit závěr sezóny. Petit ale ukázal, že je letos nepřekonatelný a jezdce Nutrend Racingu v nedělním závodě nepustil do popředí: „V Ústí jsem několik let nestartoval a s Normou to bylo vůbec poprvé. K závodu jsme tak přijížděli přibližně ve stejné situaci s Petitem, který zde startoval úplně poprvé. Celý víkend jsem se snažil najít potřebnou rychlost, která by stačila na mého soka, ale v Ústí jsem na něho recept nenašel a nakonec si odvážím ze závodu druhé místo, což ale pro mě znamená opuštění druhé příčky a zisk bronzové pozice v celkovém hodnocení FIA Cupu 2019. Jsem rád, že jsem se letos mohl utkat se Sebastienem. Nutil mě hledat limity a posouvat svoji jízdu dále. Ukazoval mi v závěru sezóny, že s Normou je možné jet ještě rychleji. Byť není konečný výsledek šampionátu v náš prospěch, po sportovní stránce jsem nesmírně naplněn, jak jsem si proti francouzskému soupeři zazávodil,“ shrnul stručně závod v Ústí a letošní pohárovou sezónu třetí nejúspěšnější jezdec, Václav Janík. Na Ústecké 21“ si navíc v hodnocení českého šampionátu připsal dvě prvenství v rámci skupiny E2-SC a dvě absolutní stříbra.

Petr Lisa se po krátké pauze vrátil do kokpitu Normy M20FC v dvoulitrové specifikaci a v Ústí si s technickou tratí rozuměl. Po celý víkend si v jednotlivých jízdách dovoloval ukrajovat časové úseky v řádech sekund až v neděli zakončil svoje účinkování na jedenadvacítce na hodnotě 1:56,77 a v rámci českého mistrovství se prosadil mezi TOP 5 jezdce v absolutním pořadí! K tomuto úspěchu si navíc přidal dílčí třetí místo v nedělním závodě v rámci skupiny E2-SC pro sportovní prototypy. Hodnocení evropského poháru v nedělním závodě mu pak přisoudilo čtvrté místo v hodnocení divize 2.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena