Nutrend Racing si tedy v závěru domácí sezóny připsal úspěch v podobě celkového prvenství ve skupině E2-SC

Nutrend Racing si tedy v závěru domácí sezóny připsal úspěch v podobě celkového prvenství ve skupině E2-SC

Domácí kopcová scéna uzavřela posledním podnikem v Divákách svoji 12 dílnou sérii závodů do vrchu pro rok 2019 a posledními „ostrými“ kilometry před zimní pauzou nepohrdl mimo jiné týmy ani Nutrend Racing.

Liqui Moly Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu 2019 navíc nabízelo šance na výrazné vylepšení závěrečných pozic v konečném hodnocení šampionátu pro Václava Janíka, který tuto možnost zužitkoval a po dvojici absolutních vítězství v Divákách mu při vyhlašování výsledků za letošní rok bude patřit druhá absolutní příčka za vítězným Milošem Benešem a ve skupině sportovních prototypů E2-SC bude za rok 2019 celkovým vítězem.

S blížícím se podzimem se uzavírají jednotlivé šampionáty motoristického sportu. Druhý zářijový víkend se zastavilo i dění domácího vrchařského šampionátu ročníku 2019. Událo se tomu po dvojitém závodě v okolí jihomoravských Diváků nedaleko Hustopečí, kde pod dohledem vinařů nebyly jen dozrávající hrozny v okolí závodní tratě, ale i čeští vrchaři v čele s Václavem Janíkem, který byl, coby reprezentant týmu Nutrend Racing, „papírovým“ favoritem na vítězství před zahájením závodního víkendu: „Letos jsme do českého šampionátu zasáhli během závodů v Brně, na Ecce Homo a také v Ústí, což nám zajistilo velkou porci bodů v rámci hodnocení skupiny E2-SC i absolutně. V Divákách se jedeme rozloučit s letošní závodní sezónou a rád bych uhájil i první příčku ve skupině. Dle listiny přihlášených by se mělo jednat o jednoduchou úlohu, protože soupeři s třílitrovými prototypy nejsou, ale i tak chci potěšit přihlížející svižnou jízdou a zároveň využijeme závodní víkend pro ověření některých nastavení. Spolu s námi v týmu bude startovat Jiří Špalek s dvoulitrem, který se toužil na závěr sezóny svést s naší technikou,“ popisoval pohled na účast v Divákách Václav Janík.

Pro 2400 metrů dlouhou trať tedy mechanici týmu připravovali duo sportovních prototypů pro Václava Janíka a hostujícího vrchaře Jiřího Špalka, který má se sportovními prototypy bohaté zkušenosti, když v uplynulých sezónách vodil po českých kopcích turbo Normu M20F.

Závodní víkend provázelo slunečné počasí, takže si jezdci nemuseli dělat starosti s přilnavostí a mohli se soustředit na maximální výkon. Václav Janík si v sobotním programu poradil v souboji s časomírou dle předpokladu nejrychleji a s nejrychlejším časem dne 1:00,68 už v první závodní jízdě prakticky rozhodl o svém prvním vítězství v Divákách 2019. Jiří Špalek si ve třídě dvoulitrových prototypů zazávodil ve velkém stylu. I přes premiérový start na kopcích s dvoulitrem Nutrend Racing se vklínil mezi stálice českých vrchů Zdeňka Chudobu a Jaroslava Surowku po těsném souboji v obou jízdách, kdy o konečném stříbru pro Jiřího rozhodovaly desetiny sekundy.

Nic se neměnilo na scénáři ani o nedělním závodě. Václav Janík si s Normou M20FC Turbo ve dvou vyrovnaných jízdách připsal nejrychlejší časy dne a absolutně zvítězil a zpečetil zisk trofeje nejúspěšnějšího jezdce za rok 2019 ve skupině E2-SC pro sportovní prototypy v rámci českého šampionátu. Jiřímu Špalkovi se opět podařilo být součástí krásného souboje nejen v rámci třídy dvoulitrů, ale i o absolutní bronz. Minimální diference v časech tria Špalek – Surowka – Chudoba naplňovaly i nedělní závod. Jiří Špalek sice nakonec tahal za nejkratší konec a k sobotnímu stříbru přidal „jen“ nedělní bronz, ale i tak mu z tváře zářila spokojenost: „Skvělá zkušenost s tímto autem. Letos mě trápily v průběhu sezóny velké problémy s technikou na vlastním autě, takže jsem rád využil možnost svést se s Normou Nutrend Racingu. V průběhu víkendu jsem si perfektně zazávodil a konečně jsem se na závěr letošní sezóny pořádně svezl bez potíží s technikou,“ završil svým hodnocením závodní víkend v Divákách Jiří Špalek. „Z našeho pohledu to byl pohodový víkend. Situace se soupeři není v mé moci, někteří reprezentovali při posledním závodě mistrovství Evropy a někteří už do závěru sezóny nezasáhli, takže jsem jel v Divákách čistě pro svoji zábavu a pro diváky. Užil jsem si své jízdy, vyzkoušeli jsme úspěšně některé věci na autě, jenž bychom chtěli nasadit v nové sezóně 2020 a k tomu jsem dvakrát absolutně zvítězil. Díky týmu a jeho výborné práci fungovala v průběhu celého víkendu závodní technika a jsem rád, že byl spokojený i Jiří se startem v našich barvách. Celkově musím tento závodní víkend hodnotit kladně, byla to krásná tečka za letošní závodní sezónou,“ shrnul svými slovy poslední závod letošní sezóny Václav Janík – držitel vítězného double z Diváků 2019.

Nutrend Racing si tedy v závěru domácí sezóny připsal díky vítězstvím Václava Janíka v Divákách úspěch v podobě celkového prvenství ve skupině E2-SC spolu se ziskem celkového druhého místa v absolutním hodnocení šampionátu za již nedostižným vítězem Milošem Benešem. Díky všem za podporu a přízeň při letošních kláních na domácích kopcích…

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena