NUTREND Racing v Itálii

NUTREND Racing v Itálii

Druhá cesta do Itálie v letošní sezóně čekala na Nutrend Racing. Po severoitalském Verzegnisu čekal na jezdce evropského poháru další závod na Apeninském poloostrově, ale tentokrát poblíž Ascoli Piceno.

Zatímco v předchozích závodech mířila ze Šternberka hned trojice sportovních prototypů v barvách Nutrendu, tentokrát zbyla reprezentace týmu jen na Václava Janíka. Petr Trnka totiž Ascoli vynechal a Jiří Svoboda absolvuje nucenou přestávku po nehodě v posledním závodě v Gorjanci.

Václav Janík byl v Ascoli poprvé a tak si musel trať řádně „osahat“. Zvučná jména italského mistrovství v čele se Simone Faggiolim byly opravdu velkou výzvou. První kilometry na italské trati a absolutní deváté místo zanechaly v případě jediného českého jezdce ve startovním poli dobrý dojem: „Trať je velmi technická a líbí se mi. Je zde řada těžkých pasáží kde mi chybí zkušenosti oproti domácím borcům, kteří zde jedou již po několikáté. V neděli ale budu chtít zrychlit a vím, že je to v silách mých i vozu. Soustředěnost podpořím COMPRESS BRUTUSem od NUTRENDu a těším se na nedělní výzvu.“

Od cíle nedělního závodu dělilo Václava Janíka dvojí zdolání kopce nad Ascoli. První výstup zvládl ve výborném tempu a držel průběžnou třetí příčku za Faggiolim a domácím Fattorinim. Norma v barvách Nutrend Racing a český reprezentant zvládli zajet identický čas a zajistit si tak konečnou třetí příčku ve skupině. „Pokračuji v posouvání hranic své jízdy. S novým vozem mám obrovskou motivaci a snažím se využít všech předností, které nabízí. COMPRESS BRUTUS se osvědčil a musím říci, že jsem se cítil skvěle. Třetí místo je pro mě na italské půdě úspěch a vím, že dosažené body budou v konečném hodnocení šampionátu velmi cenné,“ konstatoval při počítání průběžného hodnocení evropského poháru Václav Janík.

Další závod FIA International Hill Climb Cupu zastihne Nutrend Racing v polovině července, kdy opět bude nasměrován týmový kamion na Apeninský poloostrov na slavný závod Rieti-Terminilo.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena