Plzeň překvapila - počasím i jmény vítězů KPŽ

Plzeň překvapila - počasím i jmény vítězů KPŽ

Jestliže si pořadatelé z Plzně mohli po loňských letních teplotách radostně oddychnout, že se jim obnovený ročník Plzeňské padesátky České spořitelny podařil včetně počasí, letos jim to kvůli dešti vyšlo jen napůl. Přesto se jednalo o skvělou akci, která proběhla již tradičně za podpory společnosti NUTREND.

Ve stejný den probíhalo v Sudetech mistrovství republiky v maratonu, na startu tak bohužel chyběli nejúspěšnější jezdci letošního ročníku KPŽ, Pavel Boudný, Matouš Ulman a Václav Ježek. Zato se do první lajny pod modrou bránu KPŽ postavil mistr světa MTB XCO do 23 let Ondřej Cink (Multivan Merida) a celému téměř osmisethlavému pelotonu popřál hodně štěstí a závod odstartoval Martin Straka - ikona plzeňského hokeje.

Na závodníky čekala jezdivá bikerská trať s dominantním vrcholem Krkavec, která byla zhruba do 30. kilometru suchá. Zbývající polovina však byla promočená a blátivá, jezdce hodně zpomalila a vzala jim dost sil. Na Krkavci se také rozhodlo o umístění na stupních vítězů. Vítězem se stal Ondřej Cink (Multivan Merida), na druhém místě skončil Josef Kamler a bronz získal Jan Fojtík (Symbio+ Cannondale).

„Nepřijel jsem zvítězit, chtěl jsem si na KPŽ trochu prodloužit sezónu, prostě si tady doma v Plzni pro zábavu zazávodit. Od začátku jsem se ale držel v první skupince a čekal, jak se situace vyvine. Bylo vidět, že ostatní jsou ve výborné formě,"prohlásil v cíli šťastný vítěz Ondřej Cink.

Mezi ženami přesvědčivě vyhrála Denisa Stodůlková (Česká spořitelna – Specialized), které jako jedné z mála špatné počasí svědčí. "Vyhrála jsem po strašně dlouhé době. Já mám déšť a bahno ráda, krásně se zchladím."

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena