Prášilo se, ale i tak Hrabica Motocross Team dovezl medaile.

Prášilo se, ale i tak Hrabica Motocross Team dovezl medaile.

Nejmladší členové NUTREND TEAMU, Hrabica Motocross team bojovali na přeboru Moravy v Petrovicích a dopadlo to skvěle. Juniorům se dařilo, i když díky počasí měli někteří pocit, že jsou spíš v Jižní Americe na Dakaru.

"Už šest týdnů uběhlo od posledního přeboru Moravy. Přece jenom přes prázdniny je četnost závodů menší. Téma posledních dnů jsou vysoké teploty a nejinak tomu bylo i v Petrovicích. Tady pořadatelé obvykle prašnost zvládají, ale tentokrát to byla opravdu výzva. Petrovičtí nenechali nic náhodě a začali kropit už v pátek, i když závody byly až v něděli. Příjemné překvapení bylo 130 jezdců na startu, včetně našeho týmu. Začínala třída juniorů, kde jsme měli zastoupení tří jezdců: Prokopa Měšťánka, Adama Volfa a Jardu Steigera. Ve třídě mladších veteránů jel Mira Steiger, ve starších Petr Tvrdoň a openy Ondra Tögel. Tréninkové jízdy jsme zvládli bez větších problémů a už jsme se těšili na odpolední závody. Pořadatelé stále během dopoledne kropili, takže trať byla pořád ve skvělém stavu. I odpolední blok začínali junioři. Většina podcenila nakropení trati, protože spousta jich jela po chvíli bez brýlí. Nejlépe z našich odstartoval Prokop na druhé pozici, Jarda byl někde uprostřed a Adamovi se moc start nepovedl a začínal od konce. Prokop měl smůlu, šel k zemi díky soupeři a propadl se na konec startovního pole. Jarda jel výborně, držel třetí místo ve svojí třídě a Adam postupoval vpřed. Pády zamotaly pořadím a bohužel se nevyhnuly ani našim. Adam bojoval výborně a nakonec z toho bylo třetí místo ve třídě, Jarda po pádu dojel pátý a Prokop devátý. Další z našich jel Mira v mladších veteránech. Mira po startu držel páté místo , pak sice klesnul na šesté, ale v posledním kole hodil dobrou „ držku“ a dojel nakonec jedenáctý. Po něm jel náš další veterán Petr a ten měl nopak kolizi hned v prvním kole, kdy ne vlastní vinou, šel k zemi. Takže po prvním kole byl na 23 místě, ale „ kocůr“ zatl drápy a začal stahovat. V cíli byl nakonec pátý, pěkná jízda. V nejsilnější třídě jel Ondra. Start se mu povedl na jedničku a dal tam holeshot! Ve třetím kole ho předjel Mates Krč, ale ten patří do třídy MX2 a dalo se to čekat. Ondra si pořád postupně zvyšoval náskok na svoje soupeře a bezchybnou jízdou si dojel pro vítězství ve třídě open. První jízdy byly za námi a měli jsme to dobře rozjeto.

Druhé jízdy začínali zase "juniors boys". Prokop se vytáhl a dal tam taky holeshot! Výborně! Adam s Jardou byli uprostřed pole. Po prvním kole jeli Prokop třetí, Adam desátý a Jarda jedenáctý. Prokopovi ale nebylo dnes přáno a opět ho poslal na zem jeden moc vyblázněný jezdec. Ve stejném kole spadl i Jarda, a aby toho nebylo málo , Adam lehnul o kolo později. Jarda přidal ještě jeden pád. Pády se kluci připravili o nejen dobré umístění, ale i stupně vítězů. V cíli Adam byl nakonec čtvrtý ve své třídě a čtvrtý celkově, Jarda dojel osmý a celkově skončil šestý. Prokop v cíli byl osmý a devátý celkově, dneska to vypadalo na dobrý výsledek, ale tak to někdy je. Mira na startu slíbil, že tentokrát to bude bez pádu a zvládl to! Celý závod se pohyboval kolem šestého místa a taky tak dojel. Celkově skončil sedmý. I Petr chtěl napravit výsledek z první jízdy. Start se mu povedl i první kolo zvládl bez pádu a celý závod z druhého místa tlačil na vedoucího Capku. Nakonec byl druhý v cíli a celkově mu to vyšlo ještě na dvojku! Finále v podobě třídy open nás čekalo s Ondrou na startu. Po startu byl druhý a první ve třídě open. Udělal si náskok a nikým neohrožován si Ondra dojel pro vítězství jak v jízdě , tak celkově v závodě.

Závody to byly velice vydařené. I v tom pařáku zvládli pořadatelé trať ukropit a dokonce nebyl žádný větší úraz! Z naší strany škoda pádů, jezdecky jeli kluci velice pěkně, i Adam, který se vrátil po zranění. Příště to bude určitě lepší!"
Mějte se a uvidíme se ve Zděchově!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena