Prestižní FIA již potřetí získal Václav Janík

Prestižní FIA již potřetí získal Václav Janík

Člen NUTREND Teamu Václav Janík potřetí za sebou získal trofej FIA a dotáhl tak do zdárného konce svůj hlavní letošní cíl. Navázal tím na vrchařské úspěchy z roku 2009 - zisk titulu mistra Evropy v kategorii cestovních vozů, triumf ve FIA Hill Climb Challenge v letech 2012 a 2013, kdy dominoval s formulovým monopostem Lola stejně jako letos, kdy ovládl celkové hodnocení v kategorii 2 FIA International Hill Climb Cupu.

Zrekapitulujme ale podrobně dvanácté zastavení letošního kalendáře evropského poháru . Nutrend Czech National Team se na důležitý podnik FIA Cupu chystal s patřičným respektem. „Závodní kopec je v krásném prostředí skalistých hor, trať je nesmírně rychlá a místy dost záludná. Bude těžké zde najít správné nastavení i rychlost, přeci jen s Jiřím startujeme na Vallecamonice úplně poprvé. Musíme sbírat zkušenosti a hlavně dokončit závod, což je důležité pro vývoj šampionátu, “ naznačoval Václav Janík povědomí o své možnosti konečného tahu při cestě za trofejí FIA.

Tréninky ukázaly, jak těžké je uspět na nových tratích při závodech do vrchu. Sobotní výstupy ukázaly možnosti jezdců českého týmu a poskytly dostatečná data pro přípravu vozů i pilotů pro nedělní vyvrcholení. Doladění nastavení podvozku, analýza dat z telemetrie či nastudování onboardů byly činnosti, které měly přinést vylepšení čtvrtého místa Václava Janíka respektive páté pozice Jiřího Svobody v tréninkových jízdách v rámci jejich skupin.

Tisíce diváků v okolí členité tratě patří každoročně k tomuto slavnému závodu a nechyběly ani při nedělním klání. Diváci mohli sledovat jízdu Václava Janíka, který byl jen krůček od svého cíle - od definitivního potvrzení první pozice v šampionátu. Musel ale ještě zdolat dvakrát téměř devět kilometrů závodní tratě a hlavně bodovat. Časomíra se pod jeho jménem poprvé zastavila se sedmi sekundovým zrychlením oproti sobotnímu tréninku a průběžné třetí místo za Bormolinim a Rivou bylo v tu chvíli dostačujícím výsledkem. Jiří Svoboda také dokázal posunout svůj výkon a držel stejně jako v sobotu pátou pozici ve skupině E2-SC. Tým Nutrend Racing se chystal na závěrečné vystoupení v italském Malegnu. Bílo - červený monopost Lola dosáhl cíle i při druhé jízdě a Václav Janík věděl, že je pro letošek dobojováno. Čas byl tentokrát horší než v předešlém pokusu a zapříčinil konečné čtvrté místo mezi jednomístnými závodními speciály.

Páté místo mezi dvoumístnými sportovními speciály z italského závodu bylo pro Jiřího Svobodu pozitivním výsledkem: „Závody jsou velkou mírou o zkušenostech a těch měli tentokrát více soupeři.“ Jiří Svoboda se v hodnocení šampionátu drží dva závody před jeho koncem na skvělé třetí pozici za již jistým vítězem Václavem Janíkem a Švýcarem Tizianem Rivou.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena