RADEGASTOVA VÝZVA ZÍSKALA NOVÉ DÁRCE KOSTNÍ DŘENĚ

RADEGASTOVA VÝZVA ZÍSKALA NOVÉ DÁRCE KOSTNÍ DŘENĚ

Před několika dny proběhl první ročník charitativně zaměřené sportovní akce Radegastova výzva. Jednalo se o štafetový ultra-trail tříčlenných teamů na 24 hodin v nádherném prostředí Moravskoslezských Beskyd. Výtěžek z celé akce pak byl odeslán nadaci Haimaom na podporu dárcovství kostní dřeně. Společnost NUTREND byla partnerem této mimořádné akce.

Zázemí celé akce bylo na chatě Koksař v Trojanovicích u Frenštátu p. R., odkud se závodníci vydávali na 10,2 km dlouhý okruh s pozitivním převýšením 500 metrů. Odstartováno bylo v sobotu v pravé poledne a přesně o 24 hodin později se časomíra firmy Timechip uzavřela.

Na start se i přes silnou nepřízeň počasí a výstrahy meteorologů postavilo 84 teamů. Na čele se dlouho držel team MK Seitl/Vinotéka u Karla, který byl zastoupen známými tvářemi zdejšího Lysacupu – Jirkou Pytlíkem, Víťou Otevřelem a Davidem Flašou. Ještě před sobotním setměním však na první místo poskočili JulboWay-GEKKO ve složení neméně zdatných zkušených borců zdejších hor – Radim Kasalík, Standa Najvert a Aleš Velička. Vedoucí trio uzavírali valašskomeziříčští The Cooling Birds s Michalem Navrátilem, Vašem Martincem a Kubou Valachem.

Team JulboWay-GEKKO si v neděli již pohlídal svůj náskok a s celkem 22 odběhnutými koly (přes 220 km!) v čase 23:05:41,37 ovládl první ročník RV. Druhá skupinka z MK Seitl/Vinotéka u Karla zaznamenala stejný počet kol se ztrátou necelých 28 minut. The Cooling Birds se poprali s celými 20 okruhy a zajistili si cenné třetí místo.

V kategorii žen suverénně vyhrál team ADIDAS Outdoor Team/Alpisport v zastoupení Kláry Rampírové, Alice Martikánové a Lucie Odehnalové. Tyto drsňačky zvládly plných 18 kol v čase 22:48:41,27 a umístily se na báječném 10. místě!

V MIXECH podala neméně kvalitní výkon „Veřovská trojka“ ve složení Petr Kašpárek, Miroslav Vrobel a Marcela Pargačová, kteří zvládli 18,5 kola a v celkových výsledcích je najdeme na krásném 6. místě!

Za největší úspěch závodu považujeme nejen to, že vše proběhlo hladce, ale hlavně to, že se díky akci zapsalo do registru dárců kostní dřeně dalších 12 lidí a další k tomu byli motivováni. Z prodeje propagačních náramků se vytěžilo přes 10 000 Kč, které půjdou, stejně jako výtěžek celé akce, na léčbu postižených leukémií.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena