RECEPT - Raw jáhlovo-kukuřičná kaše s ovocem a semínky
Ingredience:
- Jáhlovo-kukuřičná kaše (instantní směs)
- Rostlinné nebo kravské mléko (použila jsem mandlové)
- Skořice
- Raw bar Meruňka
- Konopná, chia a lněná semínka
- Banán
- Obilný sirup (nemusí být)
Postup:
Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme instantní kaši – do zhoustnutí. Necháme chvíli odstát. Potom již jen dozdobíme plátky banánu, raw tyčinky, a semínky. Zlehka posypeme skořicí. Můžeme pokapat sirupem, ale banán a tyčinka nám kaši osladí dostatečně.
Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme instantní kaši – do zhoustnutí. Necháme chvíli odstát. Potom již jen dozdobíme plátky banánu, raw tyčinky, a semínky. Zlehka posypeme skořicí. Můžeme pokapat sirupem, ale banán a tyčinka nám kaši osladí dostatečně.
Všední ráno ve spěchu, to známe v každé rodině, na přípravu snídaně není moc času. Právě v takových případech můžeme sáhnout po instantní obilné kaši, která je bleskurychle hotová a velice snadná. My dnes volíme jáhlovo-kukuřičnou, která je zdrojem komplexních sacharidů, přirozeně bezlepková, dobře stravitelná, velmi chutná, a zajistí dostatek energie na dlouhou dobu – ideální pro každého školáka a neurazí ani mamku s taťkou. Vlákninu a vitamíny nám zde dodá raw tyčinka s banánem a samé jedničky zajistí semínka, která obsahují esenciální mastné kyseliny nezbytné pro vývoj a činnost mozku.
Výhody:
- Bez lepku
- Bez rafinovaného cukru
- Bez laktózy a mléčné složky (v případě použití mandlového mléka)
- Bez konzervantů, aditiv
- Obsahuje komplexní sacharidy
- Obsahuje zdroj zdravých tuků
- Obsahuje vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerály, a to z přírodních zdrojů
- Prohřívá organismus – vhodná v období zimy
- Snadná stravitelnost