REGENER nebo ENDURO GAINER? Kdy který použít?

REGENER nebo ENDURO GAINER? Kdy který použít?

Dobrý den, uvažuji o koupi přípravku pro doplnění energie a regeneraci po sportovním výkonu a potřebuji od vás prosím radu. Jsem dospělý muž s pravidelnou fyzickou aktivitou. Četl jsem, jak je důležité doplnit po výkonu energii v podobě cukrů a bílkovin (mimo jiné i proto, aby si tyto látky tělo nebralo ze svalů). Nejde mi však ale o nějaký super nárůst svalové hmoty. Dělám spíše dynamické sporty - hlavní jsou běh, alpinning a tyto dva ve finále pro turistické závody. Na vašich stránkách jsem si vyhledal jako nejvhodnější asi tyto dva: REGENER a ENDURO GAINER. Nevím však, pro který se rozhodnout, přestože se mi jeví vhodnější asi ENDURO GAINER. Avšak narazil jsem u tohoto ve složení na kreatin. Tomu jsem se snažil vždy zdaleka vyhnout jakožto dopingovému a tělu (především zdraví) ne moc prospěšnému prvku.

Začnu nejprve kreatinem, abych rozptýlil vaše obavy o možné zdravotní rizikovosti aplikace kreatinu. Tyto názory jsou zcela nepodložené a neodůvodněné. Kreatinem se zabývaly desítky možná stovky vědeckých studií a žádná z nich neprokázala sebemenší zdravotní poškození organismu. Z tohoto pohledu je myslím kreatin jeden z nejvíce prověřených doplňků sportovní výživy vůbec.

I velmi opatrná a konzervativní lékařská komise mezinárodního olympijského výboru (MOV) považuje užívání kreatinu nejen za zcela bezpečné, ale i opravdu účinné (což se nedá tvrdit o celé řadě jiných přípravků). Takže žádný strach před kreatinem.

Samozřejmě se nedoporučuje několikanásobné dlouhodobé předávkovávání kreatinem v množství několika desítek gramů denně. Ale to jsou extrémy, které nadbytečně zatěžují játra a ledviny.

Z toho jasně vyplývá, že kreatin není ani žádná dopingová látka a s největší pravděpodobností ani nikdy nebude (o tom rozhoduje právě lékařská komise MOV).

Pokud bych měl ovšem hodnotit význam suplementace kreatinem právě pro vás a vaše sportovní aktivity vytrvalostního charakteru, tak v této oblasti má kreatin pouze omezený význam, protože jeho zvýšená hladina ve svalové buňce představuje přínos pro silově-rychlostní aktivity o vysoké intenzitě, kdy organismus pracuje na kyslíkový dluh (ne více než v řádů minut). Nemůžete ani předpokládat či se "obávat" příliš velkého nárůstu svalové hmoty - ta reaguje růstem pouze na silové tréninky a ne na aktivity vytrvalostního charakteru.

Jestli se rozhodnete pro ENDURO GAINER nebo REGENER, záleží pouze na vás, protože se jedná o stejnou kategorii přípravků, takže ať tak nebo tak, rozhodně "nešlápnete vedle". Použití obou přípravků můžete střídat dle náročnosti vašich tréninků. V případě, že vaše aktivita je více vyčerpávající, hodně intenzivní a náročná (např. různá soustředění, závody, náročné víkendové aktivity, které jsou velmi vyčerpávající apod.), tak použijte REGENER s vyšší koncentrací sacharidů (ale méně bílkovin) s větvenými aminokyselinami na regeneraci svalové hmoty a s vyšší dávkou glutaminu na urychlení zotavení a posílení oslabené imunity po tréninku. Pokud tréninky nejsou tak náročné a vyčerpávající, tak stačí zvolit ENDURO GAINER.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena