Regenerace aneb jak dobít baterky

Regenerace aneb jak dobít baterky

Regenerace je stejně důležitá jako trénink. U každého z nás ale probíhá jinak. Někomu se stačí pro regeneraci vyspat a někdo jiný potřebuje dva dny bez zátěže, aby jeho tělo zregenerovalo a bylo připravené na další trénink. Tělu ale s regenerací můžeme pomoci a celý proces tak urychlit.

Dostatek spánku a odpočinku je základ, doba spánku by neměla být kratší než 6 hodin. Tělo během spánku samospouští regenerační procesy a pokud se dobře vyspíte, tak vstanete ráno jako rybičky.

Saunování a otužování. Střídaní tepla a zimy urychluje proces regenerace, a navíc posiluje imunitu! Nemusíte kvůli tomu hned lézt do nejbližšího horského potoka, regeneraci nastartujete stejně dobře i ve sprše.

Masáže jsou rozhodně vzpruhou pro unavené svaly, navíc působí blahodárně i na psychiku. K regeneraci vám pomohou i automasáže například pomocí regeneračního pěnového válce nebo poslední dobou velmi oblíbené masážní pistole. Dobře ale poslouží i protahování nebo jiný druh aktivní regenerace jako chůze, výklus nebo jóga, ať už na konci tréninku nebo mimo něj.

S regenerací nám mohou pomoci i některé doplňky stravy. Třeba ty, které obsahují potřebné vitamíny a minerály, pro správné fungování těla a regeneračních procesů nebo doplňky stravy pro regeneraci přímo určené. Jejich vhodná volba se odvíjí i od fyzické aktivity a tréninku.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena