OPLATEK versus ENERGY BAR aneb rozbíjíme zažité mýty o výživě cyklistů

OPLATEK versus ENERGY BAR aneb rozbíjíme zažité mýty o výživě cyklistů

To, co si dáte před startem, může ovlivnit celý váš výkon. Plněné a polévané oplatky mají vysoký obsah tuků, jiné vysoký podíl vlákniny, což při sportovní aktivitě může způsobit značné střevní problémy. Také vysoký glykemický index může vést až k nežádoucí hypoglykémii.

Rychlá energie před závodem

Minimálně 2 hodiny před závodem bychom již neměli jíst větší jídlo z důvodu zatížení našeho těla trávením. Ale co dělat, abychom se ještě před výkonem necítili hladoví? Na závod si s sebou můžeme vzít něco lehkého, ideální je sacharidová potravina s nízkým glykemickým indexem, která bude lehce stravitelná a bude pozvolna dodávat energii potřebnou pro výkon. Těsně před tréninkem je vhodné přijmout už jen maximálně 30–50 g sacharidů ke zlepšení výkonu, takovéto množství by nemělo mít významný vliv na produkci inzulínu. Jak na to?

Rozšířený způsob – oplatek

Samozřejmě lze namítnou, že není oplatek jako oplatek. V první řadě bychom se měli vyhnout takovým, které jsou polévané nebo plněné čokoládou, protože takovéto mají vysoký obsah tuků a ty zbytečně zatíží naše trávení.

Jiné mohou mít zvýšené množství vlákniny, která při sportovní aktivitě může způsobit značné střevní nepohodlí. Také vysoký glykemický index díky převaze jednoduchých cukrů způsobí rozkolísání hladiny krevního cukru, což následně může vést až k nežádoucí hypoglykémii.

Námi doporučovaný způsob – Voltage Energy Bar

Jedná se o cereální tyčinku na bázi obilných vloček. Součástí jsou dva typy sacharidů, pro ještě lepší využití energie a zároveň i Palatinóza, díky které se energie uvolňuje postupně. Dále obsahuje vitamíny C a E, které chrání před oxidativním stresem a také obsahuje zinek, který ještě navíc podporuje náš imunitní systém a přispívá k normální syntéze bílkovin.

Voltage je vhodná pro doplnění energie před a v průběhu dlouhodobé pohybové aktivity. Je to praktická sbalená energie na cesty bez polevy a můžete si vybrat hned ze čtyř skvělých příchutí.

Chcete se dozvědět více? Přečtěte si:

BANÁN versus SPORTOVNÍ GEL

VODA versus IONTOVÝ NÁPOJ

PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ

15.5.2020

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena