Speedhiking – nový způsob poznávání hor

Speedhiking – nový způsob poznávání hor

Horský běh je pro mnohé příliš rychlý a nedává příliš prostoru užít si přírodu. Klasická turistika je naopak pomalá a pro poznání většího prostoru je potřeba spoustu času. Proto se dnes prosazuje nový sportovní směr – speedhiking, nebo-li rychlostní turistika. Text: Michal Hrabec, www.running2.cz

Co na sebe?

Vybavení je něco mezi turistickou a běžeckou výbavou. Lehké, ale pevné boty buď nízké nebo kotníkové, ale s pružnější horní částí kolem kotníku. Kalhoty z pevného, ale pružného materiálu, podle teploty vesta nebo bunda ideálně z Polartecu Alpha a do batohu větrovku, nebo pokud hrozí horší počasí bundu s membránou.

Jaký batoh a co do něj?

Oproti běžeckým výletům je dobré se trošku více zabalit, a tak je vhodné mít batoh s prostorem, na jídlo, pár Flapjacků, nějaká Maxinuta, Justfruit, zkrátka cokoliv, co máte rádi, a dodá vám na horách energii pro další postup. Protože se může stát cokoliv, mějte připravenou čelovku a externí nabíječku pro mobilní telefon. Nikdy nezapomeňte na vodu. To vše se pohodlně vejde do 17 litrového batohu. Volte tedy větší běžecký nebo speciální speedhikingový.

Hole nejsou jen pro důchodce

Pokud se chystáte na trasu s velkým převýšením, přibalte také lehké nordic walkingové hole. Pomohou vám zvládnout prudká stoupání i extrémní klesání. Vybírejte takové, které půjde pohodlně složit, protože se vám snadno může stát, že s nimi budete potřebovat pracovat se zkřehlými prsty.

Než vyrazíte, naučte se svou výbavu dobře používat. Snadno se vám může stát, že budete potřebovat vyřešit problém za prudkého deště a vichřice, to se pak hodí cvik i při na první pohled triviálních úkonech.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena