Techniserv Cup v Mladé Vožici ovládla Sáblíková

Techniserv Cup v Mladé Vožici ovládla Sáblíková

Po pěti letech se v závodu Českého poháru - Techniserv Cup postavila na start Martina Sáblíková startující v barvách týmu KRS Svratka a na okruzích v Mladé Vožici naprosto dominovala. Po dlouhém sólovém úniku přijela do cíle s obrovským náskokem 4:10 před Polkou Agnieskou Skalniakovou-Sójkaovou a třetí dojela další polská cyklistka Katarzyna Wilkosová.

Již před startem bylo jasné, že závod má jedinou favoritku. Náročný profil trati, kde v každém ze čtyř okruhů nastoupaly závodnice 550 výškových metrů byl terén, v němž se Sáblíková cítí nejlépe. A hned v začátku druhého dvacetikilometrového okruhu se všem soupeřkám vzdálila a pak již byla jen otázka jakým náskokem dorazí do cíle.

Zachytit její útok se pokusila pouze Skalniaková-Sójkaová, ale na českou závodnici nestačila. Přesto se držela před prořídlým hlavním polem na který sice získávala náskok, ale na Sáblíkovou ztrácela. Strojové tempo Sáblíkové znamenalo, že do závěrečného kola vjížděla s náskokem sedmi minut na polskou soupeřku. I proto si mohla v dovolit zvolnit, přesto cílem projela s ohromným náskokem.

"Trochu jsem nevěděla jak na tom v balíku po tak dlouhé době budu. Bylo to nahoru, dolu, hodně náročné, ale to já mám ráda. Navíc bylo pěkné počasí, deště jsem se bála. Již v prvním kole jsem se posunula dopředu, chtěla jsem peloton zeštíhlit, protože ve sjezdech by to mohlo být nebezpečné. Ve druhém kole jsem získala na kopci náskok a pak již jela sama a v posledním okruhu již nebylo kam spěchat," popsala závod Sáblíková.

Z dalším závodnic dojela do cíle čtvrtá Sáblíkové kolegyně z rychlobruslení i týmu Nikola Zdráhalová, její ztráta se však již blížila devíti minutám, stejně jako v případě šesté mistryně republiky Jarmily Machačové z Dukly Praha.

To závod juniorů byl naopak velice vyrovnaný a odstupy minimální. Snaha o úniky sice byla, ale ostatní nikoho odjet nenechali. Až v závěru se malý náskok podařilo získat rakouské dvojici, která projela cílem s náskokem deseti vteřin, ve spurtu o třetí místo těsně předčil Matyáš Fiala (CEZ Cyklo Team Tábor) Adama Seemana z TJ Stadion Louny.

"Bylo to hodně těžké a moc se nejelo, více se taktizovalo. Třikrát jsem se pokoušel ujet, ale soupeři si nás hlídali. Povolili ujet až dvěma Rakušanům, a tak jsem za třetí místo nadmíru spokojen," řekl Matyáš Fiala.

Mezi juniorkami se rovněž rozhodovalo se spurtu a v něm byl nejrychlejší Anna Růžičková z Dukly Praha, která vyhrála před Julií Kopecky (LRTV Swift) a Rakušankou Danielou Schmidbergerovou, čtvrtá v cíli Kristýny Zemanová (Brilon Racing Team MB) již měla ztrátu 4:35.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena