Toskánská jízda Václava Janíka a Jiřího Svobody

Toskánská jízda Václava Janíka a Jiřího Svobody

NUTREND Czech National Team zamířil na Apeninský poloostrov do Toskánska, aby poměřil síly se soupeři na 42. ročníku závodu Lo Spino.

Prostředí závodu je již pro české reprezentanty v barvách výrobce sportovní výživy Nutrend známé. Oba jezdci Nutrendu, Václav Janík a Jiří Svoboda, se připravovali na závod prostřednictvím týmového tréninkového vozu BMW 320d.

Jiří Svoboda měl situaci ve své skupině dvoumístných sportovních prototypů velmi složitou. „Stále hledám své limity. V Normě závodím už druhou sezónu a stále se mi daří posouvat své jízdy. Tady v Lo Spino bych rád pokořil hranici tří minut, což by mi mohlo přinést dobrý výsledek. Těším se samozřejmě na nový motor, který bude dokončen v nejbližší době, tento víkend ale ještě pojedu s původním,“ zápasil s myšlenkou na pokoření tříminutové hranice Jiří Svoboda. Václav Janík v trénincích doplatil na neoptimální nastavení podvozku, kdy díky neklidné zádi jeho Loly ztratil na trati příliš mnoho času a výsledkem byla druhá pozice ve skupině. Pro výsledek závodu byl však podstatný až nedělní program, kde si šternberský jezdec vše vynahradil.

Nutrend Czech National Team vstoupil do úvodní jízdy skvělým způsobem. Jiří Svoboda už v prvním výstupu dokázal prolomit tříminutovou metu a prosadil se ve své skupině na šestou příčku, ve srovnání s rychlým mladíkem Conticelim vedl o jednu sekundu. Dařilo se i Václavu Janíkovi. Sobotní problémy s adhezí kol zadního zavěšení zvládl lépe a vyrovnáním svého nejlepšího času v Lo Spino z předešlého roku se ujal vedení ve skupině monopostů.

Odpolední druhá jízda se už neobešla bez vody na závodní dráze. Jezdci kategorie 2, kam se se svými speciály řadí i Nutrend Racing, už neměli prostor přezout pneumatiky a tak se dojížděl závod za velkého napětí - čekalo se, komu se podaří v extrémních podmínkách udržet chladnou hlavu. Jiří Svoboda patřil mezi ty úspěšnější. V horní části tratě již nešlo držet stejné tempo jako v úvodu, ale jeho čas ze druhé jízdy ho udržel ve hře o pohárové body. Ve skupině E2-SC si totiž poradil i s výkonnějšími stroji a prosadil se na konečnou pátou pozici, což zaručilo přísun důležitých 8 bodů do průběžného hodnocení šampionátu FIA Cup.

Václav Janík startoval až jako předposlední z celého startovního pole a v tu chvíli bylo vody na trati více než dost. „Dolní polovina šestikilometrové tratě byla ještě na suchém obutí sjízdná, od poloviny už ale bylo velmi obtížné Lolu udržet na trati. Myslel jsem v tu chvíli jen na to, abych dovezl auto do cíle. V hlavě jsem počítal s nejhorším, že je závod ztracený, ale nakonec z toho byl čtvrtý nejrychlejší čas a konečná čtvrtá příčka v celkovém hodnocení. Prioritou byl ale výsledek ve skupině E2-SS, kde se mi podařilo udržet vedení a tedy získat do poháru FIA Cup maximální počet bodů,“ popsal v dobré náladě své pocity z napínavého závěru závodu nejrychlejší jezdec monopostu při 42. ročníku závodu Lo Spino.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena