Václav Janík získal opět trofej FIA!

Václav Janík získal opět trofej FIA!

Rakouská Svatá Agáta udělala definitivní konec za závodní částí letošního evropského poháru FIA. Tento závod ukončil dvanáctidílný mezinárodní seriál závodů do vrchu, kde počtvrté v řadě byl nejúspěšnějším týmem Nutrend Czech National Team v čele s Václavem Janíkem.

Právě Janík totiž završil svoji další sezónu nejvyšším bodovým ziskem v kategorii 2, určené pro závodní speciály a formule a získá tak po letech 2012, 2013 a 2014 trofej FIA (FIA Trophy) i v letošním roce.

Poslední krůček pro dosažení tohoto výsledku musel tým udělat až při závěrečném závodě sezóny. Václav Janík do Svaté Agáty odjížděl s myšlenkou na nutný zisk 6-ti bodů v rámci hodnocení skupiny E2-SC a definitivní přeměnění průběžného vedení v evropském poháru na sezónní triumf. Před Václavem stál úkol pokořit 3200 metrů dlouhou trať, kterou poznal již v roce 2013, když na ní startoval ještě s monopostem Lola: „Všechny trumfy jsou v našich rukách a do Rakouska odjíždíme s jedinou myšlenkou a to dotáhnout letošní sezónu do vítězného konce. S novým prototypem Norma se mi podařilo sžít velmi dobře a druhou polovinu sezóny jsme přešli od původní myšlenky především testovat k plnohodnotnému souboji o zisk poháru FIA. Vývoj šampionátu nás posunul do vedoucí pozice a triumf s novým vozem by byl skvělou tečkou za touto sezónou.“

Ještě než se týmoví mechanici mohli pořádně pustit do přípravy vozů k tréninkovým jízdám, bylo rozhodnuto o definitivním zisku FIA trofeje pro Nutrend Czech National Team v letošní sezóně evropského poháru, jelikož k poslednímu závodu sezóny nenastoupil jediný možný soupeř, který ještě mohl ohrozit Václava Janíka, Švýcar Tiziano Riva. Strategie jezdce Nutrend Racingu pro tento závod se tak mohla zcela změnit od nutnosti bodovat bez zbytečného rizika k taktice naplno využít své techniky v boji o nejrychlejší časy při posledním závodě sezóny. Ve Svaté Agátě byly k dispozici hned tři tréninkové jízdy, dvě byly v plánu během sobotního odpoledního programu a před nedělní dvojicí závodních jízd mohli účastníci závodu vyzkoušet trať potřetí v tréninkovém tempu. Norma v červenobílém zbarvení se jménem Václava Janíka se představila v trénincích pátým nejrychlejším časem a Jiří Svoboda byl druhý v hodnocení své skupiny mezi jezdci s vozy s motory do obsahu dvou litrů.

Václav Janík měl sice ještě před závodem jistotu vítězné trofeje FIA za výkony v letošním roce, ale toužil i po ocenění z posledního závodu sezóny. I on si schoval svůj nejlepší čas do závěrečné jízdy víkendu a pokořením hranice jedné minuty a deseti sekund si řekl o posun vpřed v hodnocení rakouského závodu. Údaj z časomíry 1:09,35 posunul jezdce Nutrend Racing na druhou příčku v hodnocení závodu FIA Cupu a v celkovém hodnocení mu tento výkon přinesl absolutní bronz. Václav Janík si tak mohl naplno vychutnat závěrečné oslavy na stupních vítězů s vítězným Francouzem Petitem a druhým Dušanem Nevěřilem: „Podařilo se nám dovršit čtvrtý triumf v evropském poháru za sebou a velké díky patří celému týmu, který se na tomto výsledku podílel a samozřejmě by to nebylo možné ani bez podpory partnerů, jímž patří rovněž velké poděkování. Definitivní tečku za sezónou udělal rakouský závod, kde nám situaci ulehčil Tiziano Riva, který poslední podnik neabsolvoval a zpečetil tak moje první místo. Závod jsme si pak mohli maximálně užít, využili jsme šanci ke zkoušení nastavení a snažili jsme se o co nejlepší výsledek. Opět jsem výrazně posunul svůj nejlepší výkon na trati, oproti časům s formulí a sezónu jsem uzavřel pódiovým umístěním, takže z mé strany s tímto závodem maximální spokojenost.“

Svatá Agáta byla posledním závodem Nutrend Czech National týmu v letošní sezóně. Václav Janík obhájil post vítěze evropského poháru FIA, Petr Trnka završil sezónu třetím místem v kategorii 2 a Jiří Svoboda si zajistil konečné čtvrté místo. Skvělá tečka za úspěšnou sezónou!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena