Vítr sebral maratoncům rekordy

Vítr sebral maratoncům rekordy

Prudký vítr odnesl očekávané rekordy ve dvacátém Volkswagen Maratonu Praha. I tak se jednalo o mimořádný sportovní zážitek, u kterého samozřejmě nemohla chybět společnost NUTREND, která byla opět partnerem akce. A jak to v Praze vypadalo? První tři muži běželi svá maratonská maxima. Zvítězili teprve 23letý Patrick Terer z Keni (2:08:07) a vítězka newyorského maratonu z roku 2011 Firehiwot Dado z Etiopie. Rozběhlo se rekordních deset tisíc účastníků, k nim další víc než čtyři tisíce v "dm" rodinném běhu.

Dlouho pospolu se držela desetičlenná skupina, vedená Patrickem Kiruiem, vítězem Sportisimo 1/2Maratonu Praha, zde v roli vodiče. Až po jeho odstoupení z čela na 30. kilometru zaútočil Patrick Terer. Jeho tempu stačili jen jeho krajan Evans Chebet a Cutbert Nyasango, ale brzy zůstali i oni pár kroků za ním.

Terer loni doběhl třetí, protože přiletěl na poslední chvíli bez spánku. Ale slíbil, že se vrátí a vyhraje. A tak učinil. „Byla to satisfakce. Protože to nebylo vůbec lehké. V cíli jsem chtěl být 2:07:50, možná 2:07:30, což se mi nepovedlo. Tak tedy za rok, pokud mě pozvete. Mám to tady opravdu rád, moc se mi tu líbí,“ prozradil vítěz.

Jen těsně za osobním rekordem z New Yorku zůstala 30letá Firehiwot Dado (2:23:34), vedená vodičem až do cílové rovinky. „Plán byl 2:22, 21, ale začala jsem pomaleji a tak ho nesplnila. Ale jsem šťastná z vítězství v tak silném větru,“ prohlásila.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena