Všichni Češi v silničním závodě na světovém poháru handicapovaných v TOP 10

Všichni Češi v silničním závodě na světovém poháru handicapovaných v TOP 10

Vynikající výsledky českých handicapovaných cyklistů v úvodním závodě světového poháru v Ostende pokračovaly i během silničního závodu, který se jel v daných kategoriích v průběhu soboty a neděle.

V sobotním programu se představili jezdci kategorií handbike a tricykl. Výborný výsledek zopakovala Kateřina Antošová, bronzová medailistka z časovky, když vybojovala ve spurtu silničního závodu 4.místo. Opětovný zisk bronzu ji unikl o vlásek z důvodu karambolu se Slovenkou Ankou Orozsovou, který ji v cílové rovince zbrzdil a Katka se již nedostala do potřebného zrychlení před cílovou páskou.

Svůj výsledek z časovky vylepšil a o tři příčky ještě posunul Václav Antal a jeho 7. místo v závodě světového poháru je v kategorii H3 nejlepším umístěním českého závodníka za posledních 10 let. Nutno dodat, že na startu kategorie H3 stála bezmála čtyřicítka závodníků včetně současné absolutní špičky, což Václavův výsledek staví do ještě lepšího světla. A jaké byly dojmy českého závodníka v cíli? „ Snažil jsem se uviset se špicí závodu co nejdéle. Byl to mazec. Oni jednou neuvěřitelné tempo! V závěru závodu mi trochu došlo. Ale i tak je to super výsledek.“

V kategorii tricyklů se dařilo Jiřímu Hindrovi o něco méně než v časovce, kterou vyhrál, ale i tak zajel v silničním závodě kvalitní páté místo.

Na své si přišel v neděli i závodník kategorii C2 Ivo Koblasa. Ivo se snad konečně dostává z vleklého zdravotního problému, který jej letos v únoru zastavil i při účasti na mistrovství světa na dráze v Riu de Janeiru. Vidět to bylo v silničním závodě, kdy se mladý český závodník držel se špicí závodu, nechyběl v úniku osmičlenné skupiny a v závěrečném spurtu pro sebe urval čtvrté místo. Zvítězil Australan Hicks, druhý skončil Rus Gilmutinov a bronz si z Ostende odváží Kanaďan Chernove.

Světový pohár v cyklistice handicapovaných bude pokračovat druhým kolem v holandském Emmenu ve dnech 6.-8.7.2018.

Kompletní výsledky SP Ostend 2018 naleznete http://www.uci.ch/para-cycling/ucievents/2018-para-cycling-uci-para-cycling-world-cup/374847018/widgets/start-lists-results-standings-186000/

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena