Závěrečný závod ČT Author Cup

Závěrečný závod ČT Author Cup

Jizerské hory hostily v sobotu 11. října 3500 amatérsky´ch i profesionálních cyklistů, kteří si to rozdali při 19. ročníku ČT Author Cupu. To vše pod křídly společnosti NUTREND, která je již tradičně partnerem ČT Author Cupu.

Ze závěrečného závodu sezony horsky´ch kol ČT Author Cup se stal rodinny´ podnik. Na maratonské trati v Jizersky´ch horách se mezi muži radoval z prvenství Jan Škarnitzl, závod žen ovládla jeho sestra Jitka.

Na start 19. ročníku nejmasovějšího cyklistického závodu v České republice se postavilo 3,5 tisíce cyklisticky´ch nadšenců. Takovy´ je povoleny´ limit, víc jezdců pořadatelé pustit kvůli ochraně přírody i propustnosti trati do akce nemůžou. Na čele bojovali elitní profesionálové. Ze sedmičlenné skupinky se před finišem oddělil třetí z letošního mistrovství Evropy v cross country Jan Škarnitzl a s nepatrny´m náskokem si dojel pro vítězství. V závěru se hodně taktizovalo a nastupovalo. Pouhé dvě vteřiny za vítězem dospurtovali do cíle druhy´ Michal Bubílek a třetí Jiří Novák z Liberce.

Ženská vítězka Jitka Škarnitzlová přiznala, že jí 63 km dlouhá trať dala pořádně zabrat. „Na mě to bylo strašně rychlé. Měla jsem potíže udržet se s něky´m v háku,“ řekla Škarnitzlová, která jela většinu závodu obklopena samy´mi muži. „Nejhorším pro mě byl asi kopec od přehrady až k Hraběticím, to je vážně zabiják.“

Na startu nechyběli ani slavní sportovci z jiny´ch odvětví. Mistr světa ve veslování Ondřej Synek své loňské 46. místo o hodně vylepšil a skončil 17. „Těsně před přehradou jsem ztratil kontakt s vedoucí skupinou a říkal jsem si: Hlavně to nepřepálit. Vyšlo to a nechytaly mě křeče jako vloni,“ usmíval se Synek, ktery´ na kole letos najel jen 800 kilometrů.

Legendární hokejovy´ brankář Dominik Hašek byl o poznání pomalejší – obsadil 938. místo. „Skončil jsem v první tisícovce, takže jsem spokojeny´,“ řekl Hašek, kterého nadchla atmosféra závodu.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena