Životní úspěch Václava Janíka na ECCE HOMO 2018

Životní úspěch Václava Janíka na ECCE HOMO 2018

Nutrend Racing prožil na domácí půdě velký závod. Václav Janík si před domácím publikem nejen posunul svoje osobní maximum, ale navíc přidal díky perfektnímu výkonu ve druhé závodní jízdě skalp celého početného pole sportovních prototypů. V celkovém hodnocení závodu nakonec nestačil jen na nedostižného Itala Christiana Merliho. Ze závodu Mistrovství Evropy na domácím kopci Ecce Homo si tak odváží stříbrný pohár!

Ve Šternberku si opět po roce připravilo velké drama počasí. Stejně jako předchozí rok byl závod rozdělen na suchou a mokrou jízdu, takže jezdci dostali prostor pro ukázku komplexnosti svých jezdeckých schopností. V první jízdě se jelo za sucha, ale s hrozbou blížícího se deště. Časté přerušení ukrajovalo momenty, kdy ještě mohli jezdci naplno využít adheze suché trati. Nejvíce nervů samozřejmě měli jezdci z nejrychlejší skupiny, kteří startovali do svých jízd jako poslední, tedy i Václav Janík s Normou M20FC Turbo. Když nadešla jeho chvíle ke startu netušil, že jen za několik okamžiků bude zastaven na trati, kvůli potížím jednoho ze soupeřů.

Opakovaný start Václavovy první nedělní jízdy, přinesl nečekané… Za dvě minuty a 48 sekund bylo jasné, že Václav se dopustil „loupeže“ nejlepšího českého výkonu na Ecce Homo v celé historii. Fantastické vylepšení osobního maxima o více než 5 sekund nečekal snad ani samotný jezdec Nutrend Racing. Jeho výkon přinesl velké pozdvižení mezi obecenstvem a samozřejmě se čekalo, jak odpoví soupeři. Faggioli zajel na hranici rekordu a posunul Václava se 4 sekundovým náskokem za sebe. Český rekord si zanedlouho převzal zpět Miloš Beneš a před Vaška a celé startovní pole se posunul novým traťovým rekordem ještě Christian Merli.

Po první jízdě tak celkově jezdec Nutrend Racing držel fantastickým časem čtvrté absolutní místo a druhé ve skupině sportovních prototypů. Ale zdaleka nebylo rozhodnuto. Zmiňovaný déšť udělal z druhé poloviny závodu obrovskou loterii, kde si ale reprezentant Nutrend Racingu vytáhl z osudí šťastné číslo. V druhé jízdě totiž nasadil Václav Janík správný typ pneumatik na mokro a podařilo se mu opět zajet skvěle. Obrovské nasazení v jeho jízdě bylo patrné všem v ochozech tratě a svým absolutně druhým nejrychlejším časem druhé jízdy se zasloužil o druhý výsledkový šok nedělního dne. Tentokrát se jméno Václava Janíka drželo proklatě dlouho na absolutně první pozici, nepokořili ho ani Faggioli, ani Beneš,…

Jen letošní suverén evropských kopců, Ital Merli si poradil se záludností mokré tratě lépe a odsunul Václava Janíka na konečnou druhou příčku v celkovém hodnocení závodu. „Takto se zhmotnil sen jednoho malého kluka. Fantastický pocit prosadit se na Ecce Homo - na domácí půdě, na nejvyšší příčky. Skvěle mi vyšla první jízda a stejně tak do druhé jízdy jsem šel naplno a zvládl jsem v tom tempu odjet celou délku tratě. Je to pro mě hodně emociální, splnil se mi dávný sen. Velké díky týmu, který mi připravil skvěle vůz, samozřejmě za podporu rodině i všem našim podporovatelům. Ecce Homo 2018 bezesporu vstoupí do historie našeho týmu jako jeden z NEJ závodů vůbec,“ hodnotil svůj velký úspěch Václav Janík.

S domácím podnikem se tak loučil tým prostřednictvím nejlepšího dosaženého času s hodnotou 2:48,41 a především ziskem vítězství ve skupině E2-SC, plus celkového druhého místa na Ecce Homo 2018, díky jízdám Václava Janíka.

Nutrend Endurance je hrdý na svého člena NUTREND Teamu, který tak potvrdil, že je jedním z nejlepších jezdců v Evropě.

Václav Janík má před sebou celou sezónu, která vypadá velmi nadějně nejen v závodech do vrchu ale i na okruhu. Více informací na našem webu a FB @nutrend.endurance.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena