Doručení do PPL Parcelboxů a Parcelshopů jen za 19 Kč!

Běhání na zdař bůh

Běhání na zdař bůh

Tréninkový plán nám říká, kdy vyběhnout, kolik a s jakou intenzitou. Jenže to se pak snadno může stát, že se pak běhání stane povinností a veškerá radost se přetaví v honbu za výsledkem. Aby se mi to nestalo, mám několik oblíbených způsobů, jak přidat do běhu novou injekci radosti.

Vyrazím bez hodinek

Tohle dělám jen zřídka, protože mám na konci měsíce rád statistiku úplnou. Mám na to ale trik: hodinky si schovám pod rukáv a celý běh se na ně ani nepodívám.

Jakmile vyrazím, hodně se dívám kolem sebe, a když vidím odbočku, pustím se po ní. Občas se stane, že pak musím přes potok nebo se pustit zdánlivě neprostupným terénem, kopřivami nebo se zkrátka vrátit. Nevadí, přijde další odbočka, a pak zkusím tu.

Naplánuji si předem trasu místy, kde jsem ještě nebyl

Tady naopak hodinky připnu viditelně a nastavím si obrazovku s mapou a trasou. Občas ani nenahrávám do hodinek mapu, ale běžím podle mapy s turistickými a lesními cestami. Takto s oblibou běhám na nových místech v horách. Prostě se nechám vést a užívám si nových výhledů a nechávám se překvapit, co se přede mnou za chvíli objeví.

Vyrazím na běžecký výlet s kamarády

Je to podobné jako běžet podle mapy sám, jenže s kamarády si občas přidáme nějaký sprintík, či trošku lezení. Musíme se vzájemně přizpůsobit nebo toho, kdo zrovna nemůže, podpořit. Zábavná je i samotná cesta na místo vlakem nebo autem, celá skupina najednou.

Běhám všude, kde jsem

Kamkoliv přijedu, nejlépe poznám okolí a také navnímám dané místo, když si ho proběhnu. Jde to tak třeba i na služební cestě, kde se často může stát, že je člověk sice na zajímavém místě, ale pořád tam jen pracuje a nemá čas to tam procestovat. Ráno před snídaní toho jde zvládnout hodně a vždy mě to nabije novou energií. Když běžím, stihnu toho v okolí vidět opravdu hodně.

Dobíjím si hlavu

Přes den se děje tolik věcí a každý stále něco chce. Když mám náročný den, místo oběda si jdu zaběhat. Problémy, které se zdály být neřešitelné, jsou po doběhu najednou menší a já mám energii se do nich pustit. Hlava je krásně vyčištěná, tělo nabité energií a nálada je skvělá. I když to vypadá jako ztráta času, opak je pravdou - zvládnu pak toho v práci mnohem více.

Každý z těchto způsobů může sice trochu nabourat předepsaný tréninkový plán, ale ten se dá následně doladit. Výsledky jsou sice fajn, jenže zážitky vám nevynahradí.

Text: Michal, Running2.cz

1.1.2013

Doprava s PPL jen za 19 Kč!

Využijte výhodné doručení do PPL Parcelboxů a Parcelshopů

Doprava s PPL jen za 19 Kč!

Dárek k nákupu nad 2 500 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 500 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Překonejte sami sebe!

Objevit
Překonejte sami sebe!

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena