Jak jsme s  Nutrendem běželi závod Night Run v Liberci

Jak jsme s Nutrendem běželi závod Night Run v Liberci

Závody nás baví, a tak jsme skoro každý víkend na nějakém. Spojit ale příjemné s užitečným je fajn, proto jsme jako ambasadoři značky Nutrend, sponzora závodu Night Run v Liberci, si zaběhli krásný kopcovitý závod a ostatní běžce rozhýbali při rozcvičkách.

Liberec je místo, kam jezdíme moc rádi. Závody jsou tu krásné – prostředí v horách k nám sedí a také kopce, to je naše. O to víc jsme byli rádi, že se závod neběží městem ani přilehlými lesoparky, ale start byl ve Vesci, což je místo obklopené přírodou, kde se v zimě prohánějí běžkaři. Navíc je odtud nádherný výhled na Ještěd.

První naše kroky vedly k vyzvednutí závodních čísel a také tyčinek u stánku Nutrend. Je tu i relaxační část – dvě křesílka přímo vybízela k odpočinku před startem. Ještě zkontrolovat, zda máme na závod vše – Michal se nikdy neobejde bez tekutého magnesia Magneslife a já bez energetické tablety Carbonex. Před startem si vždy párkrát kousnu i do tyčinky Fruit Energy Bar, krásně mě nakopne.

Po dětských závodech následoval charitativní, pětikilometrový Avon běh. Nastoupili jsme na pódium a běžce rozhýbali – během na místě, poskoky, cviky z běžecké abecedy i dynamickým strečinkem. Bylo to bezva a úsměvy na tvářích cvičících běžců nám dodávaly energii. Protože bylo stále horko, hydrataci nám dodávala naše oblíbená voda Nartes. Moc rádi v horku pijeme perlivou, ale před závodem je nejlepší ta bez bublinek.

Čas mezi další rozcvičkou jsme trávili s fanoušky a seznámili se konečně i další členkou týmu Nutrend, maminkou a hlavně skvělou běžkyní Andulkou v běhu. Po další rozcvičce jsme se všichni chystali na start na desítky. Po deváté hodině už padla tma a nebylo naštěstí takové vedro, jako přes den. Takže zapnout čelovku a po odstartování vystřelit.

Nejprve se běží v davu, musí se dávat pozor, abyste do někoho nevrazili nebo o někoho nezakopli. Cesta začíná pomalu stoupat, je jasné, že v Liberci to rovina nebude. Běží se dobře, cesta utíká. Další kopec, makám co jde, tady se nezastavuje, ani nahoru nechodí. Tady se do toho dává vše. Za odbočkou začíná cesta klesat, takže si v seběhu odpočinu. Poslední kopec a probíhám cílem. To je ale zatím jenom půlka – čeká mě další kolo.

Házím do sebe Carbonex a běžím co to dá. Trasu už znám, jsem si jistější a vím, co mě čeká, takže se běží skvěle. Nohy šlapou jakoby automaticky, tělo maká a já si to užívám. Vím, že na konci bude kopec. Sbírám všechny síly, vybíhám ho a následuje cílová rovina. Makej, dělej, už jen kousek!

Jsem v cíli a hned, aniž bych se vydýchala, dávám rozhovory moderátorovi i Edovi Kožušníkovi, který tu natáčí reportáž. Přibíhá Michal, který byl v cíli o něco dříve a dáváme tak rozhovory spolu. Na krk dostávám nádhernou medaili s hlavou noční šelmy, do ruky mi dávají moji oblíbenou Nartes vodu ve speciální Avon edici. Tak hezkou, že si lahvičku určitě nechám. Pak se fotíme s fanoušky, vykládáme a vychutnáváme si atmosféru v cíli. Blahopřejeme Andulce k prvnímu místu v kategorii. Dávám si ionťák Nutrend a pak i Regener, to abych byla po závodě brzy zase ok a tělo se rychle zregenerovalo.

Závod byl úžasný. Krásná trasa s nočními výhledy na osvětlený Liberec a Ještěd, obloha plná hvězd. Přátelé, skvělá organizace a možnost být tu také za naši oblíbenou značku Nutrend, díky které se nám vždycky běhá lépe. Děkujeme! A moc se těšíme na další závod Night Run, tentokrát ho 12. září poběžíme v Praze. Pojďte si zaběhat s námi!

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena