MAGNESLIFE Strong

MAGNESLIFE Strong

Hořčík je osmým nejvíce zastoupeným prvkem naší země. V lidském těle hraje hořčík důležitou úlohu a představuje jeden z nejdůležitějších minerálů, podílející se na velkém množství biologických funkcí.

V odborné literatuře se popisuje, že je magnesium kofaktorem ve více než 300 enzymatických reakcích potřebných pro strukturní funkci proteinů, nukleových kyselin a mitochondrií.Hlavními zdroji hořčíku z běžné stravy jsou zeleně zbarvená zelenina (s vyšším obsahem chlorofylu), ale také například ořechy, semena a nezpracované obiloviny.

Nutno poznamenat, že zpracováním potravin je zapříčiněno významné snížení obsahu hořčíku v porovnání s nerafinovanou stravou a dietní příjem hořčíku proto v moderním světě klesá právě díky spotřebě zpracovaných potravin. Hořčík (obdobně jako vápník) se převážně vstřebává stěnou tenkého střeva a z části se uchovává v kostní hmotě, svalstvu, ale také v dalších částech našeho těla. Absorpce magnézia je poměrně složitá a souvisí s aktuálním stavem hořčíku každého jednotlivce.

Nedostatek hořčíku v těle může mít mnoho příčin, mezi které řadíme i nadměrnou fyzickou aktivitu. K zvýšenému vylučování hořčíku dochází při některých onemocněních, také jako důsledek průjmů nebo třeba nadměrnou konzumací alkoholu, případně užívání diuretických látek.

S novinkou ve svém portfoliu přichází společnost Nutrend na pomoc v situacích souvisejících s akutním nedostatkem hořčíku, zapříčiněném fyzickou aktivitou. Produkt MAGNESLIFE STRONG je ideální volbou ve chvílích, kdy v průběhu sportovní aktivity nebo namáhavé fyzické činnosti dojde k příznakům nedostatku magnézia. Mezi tyto příznaky patří například třes, rozrušení, svalovou fascikulaci, depresi, srdeční arytmii a hypokalémii. Nedostatek magnézia však může zapříčinit i ztrátu chuti k jídlu, nevolnost, únavu, slabost a mnohé další příznaky popsané v odborné literatuře.

MAGNESLIFE STRONG představuje formu hořčíku (citronan hořečnatý), která výše popsané akutní stavy nedostatku tohoto důležitého minerálu vyřeší ve velmi krátké době po konzumaci a pomůže pokračovat ve sportovní aktivitě.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena