Noční protein – proč ho brát?

Noční protein – proč ho brát?

Který produkt s vysokou koncentrací bílkoviny nazývají siloví sportovci jako „noční“ a považují jej za ideální pro konzumaci před spaním?

V každém sportu je důležité dbát na kvalitní a správné složení stravy. Ať už je cílem sportovce nárůst svalové hmoty, zvýšení svalové síly nebo podpora kvalitní regenerace, vyvážená strava je vždy velmi důležitá. Všeobecná doporučení předávaná mezi sportovci nesou informace o odlišném složení živin jednotlivých denních porcí. Například snídaně by dle nejčastějších dogmat měla obsahovat dostatečné množství sacharidů pro energii v průběhu dne, a naopak večerní jídlo by mělo obsahovat dostatečné množství kvalitní bílkoviny.

Sportovci se upínají k myšlence, že v průběhu spánku potřebuje organismus zregenerovat a připravit se ideálně na další den. A jak tato regenerace bude účinná, zaleží na skladbě stravy a na kvalitním odpočinku. Intenzivně trénující sportovci usilují během spánku o obnovu svalových tkání, k jejichž poškození došlo díky silové aktivitě.

Princip myšlenky použití nočního proteinu spočívá v pomalém rozkládání bílkoviny v zažívacím traktu a díky tomu dlouhodobému dodání aminokyselin, které tělo může použít v průběhu noci pro obnovu svalové tkáně. Za tímto účelem se jeví jako nejvhodnější micelární kasein, u kterého se v žaludku stane sraženina vlivem působení žaludečních kyselin. Sraženina tvořená micelami kaseinu je pro náš trávicí trakt hůře rozložitelná a k uvolnění aminokyselin dochází pomaleji, než je tomu u jiných typů bílkoviny. Vstřebávání trvá až 7 hodin, což představuje podstatnou část noci a pro některé jedince vlastně i celou délku spánku.

MICELLAR CASEIN
Za výjimečný noční protein lze považovat MICELLAR CASEIN od společnosti Nutrend. Jeho základem je micelární kasein, získaný z mléčného proteinového izolátu (MPI). Vstupní surovina produktu MICELLAR CASEIN přirozeně obsahuje vysoké množství micelárního kaseinu (92 %), dále zde najdeme vysoké množství vápníku, který přispívá k udržení normálních kostí a zubů. MICELLAR CASEIN od společnosti Nutrend je navíc obohacen o značkovou probiotickou a prebiotickou směs LactoWise™, která je užitečná pro funkci trávicího traktu. Právě díky vysoké kvalitě vstupních surovin a díky technologii zpracování vstupních surovin a produktu samotného se vám do rukou dostává absolutní špička mezi produkty charakterizovanými jako noční proteiny.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena