Fit recepty od Veroniky Dimitrovové:

Vánoční proteinové crinkles
Crinkles neboli schválně popraskané sušenky, které chutnají jako brownies! Že to zní jako sen? A co teprve jak se budou vyjímat na vánočním stole. Kromě moučkového cukru, ve kterém jsou obalené před pečením, aby vynikl jejich popraskaný efekt, v nich ale žádný další cukr nenajdete. Jen spoustu čokoládové chuti!
Ingredience:
- 50 g Protein Pancakes Chocolate
- 30 g Iso Whey prozero protein příchuť chocolate brownies
- 50 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 2 vejce
- 50 g kakaa
- 5 g kypřícího prášku
- 50 g hladké mouky
- moučkový cukr
Postup:
V míse smíchejte všechny suché ingredience, čokoládu rozpusťte společně s máslem, přidejte vejce a zpracujte těsto. Pokud příliš lepí, můžete ho dát na chvíli do lednice a mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 190 °C. Z těsta tvarujte kuličky, které pořádně obalte v moučkovém cukru. Sušenky pečte cca 8 min. Těsto se během pečení roztáhne a krásně popraská.

Salted Caramel Protein Bites
Těžko najdete jednodušší a rychlejší recept než na tyhle vánoční proteinové koule s příchutí slaného karamelu. A možná si rovnou připravte dvě dávky. Těžko se jim odolává!
Ingredience:
- 100 g sušených vypeckovaných datlí
- 30 g Iso Whey Prozero protein příchuť slaný karamel
- 30 g skořice
- 40 g namletých ovesných vloček
- 2 lžíce Denuts Cream Protein Salted Caramel
- skořice na ozdobu
Postup:
Datle zalijte horkou vodou a nechte je 10 minut odpočinout. V mixéru rozmixujte ovesné vločky, přidejte datle, protein, skořici a dvě plné lžíce ořechového másla a mixujte, dokud nedostanete hladkou směs. Tu dejte na chvíli uležet do lednice, stačí na 10 minut, snadněji se vám pak budou tvarovat kuličky. Ty nakonec obalte ve skořici. Mňam!!

Kokosové kuličky
Ingredience:
- 100 g sušeného strouhaného kokosu
- 30 g 100% Whey Protein bílá čokoláda kokos
- 200 g sušeného kokosového mléka
- 50 g změklého másla
- pokud by se těsto rozpadalo, stačí přidat kapku kokosového mléka
- celé mandle loupané
- kokos na obalení
Postup:
Nejprve promícháme suchou směs, tedy sušené kokosové mléko, strouhaný kokos a protein. Do směsi pak přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Na každou kuličku stačí jen troška těsta tak, aby schovalo mandli. Kuličku pak obalíme v kokosu.

Vánoční kokosová roláda plná bílkovin
Ingredience:
- 30 g 100% Whey Protein brownies
- 10 g kakaa
- 3 vejce
- 250 g tvarohu ve vaničce
- kokos
- 30 g 100% Whey Protein kokos bílá čokoláda nebo sladilo (med, cukr apod.)
Postup:
V misce si vyšleháme bílky, aby z nich byl tuhý sníh a vmícháme žloutky, kakao a protein s příchutí brownies. Směs rozetřeme na pečící papír na plech a dáme na cca 10 min do trouby na 180°C. V druhé misce si smícháme tvaroh s proteinem nebo sladidlem a kokosem, můžeme přidat i kousky ovoce. Směs pak natřeme na upečený korpus, roládu stočíme a zabalíme do potravinářské fólie a necháme ztuhnout v ledničce.

Proteinový Cheesecake od Valerije Slapnik
Ingredience:
Spodní vrstva:
- 120 g ovesných vloček
- 120 ml mandlového mléka
- 6 g prášku do pečiva
Horní vrstva:
- 500 g tvarohu
- 2 balení Protein Pudding vanilka s 1.5 dcl vody
- 2 bílky
- rum dle chuti
Postup:
Všechny suroviny ze spodní vrstvy smíchejte dohromady a rozmixujte do hladkého těsta (tak aby se lepilo). Těsto vmačkejte do dortové nádoby vystlané pečícím papírem. Stejně tak smíchejte všechny suroviny z horní vrstvy a potřete na již vytvořenou spodní část. Troubu předehřejte na 160 °C a pečte přibližně 40 minut.

Sušenky z arašídového másla od Valerije Slapnik
Ingredience:
- 2/3 hrnek kokosového cukru
- 30 g 100% Whey Protein vanilka
- 2 vejce
- 1 hrnek DENUTS CREAM arašídové máslo
Postup:
Všechny ingredience smíchejte dohromady, dokud nebude hladká textura (pro těsto na sušenky). Udělejte z něj kuličky. Rukama klepáním vytvořte sušenky o tloušťce asi 0,5 cm. Pečte asi 10 minut.

Čokoládovo-mandlové fitness cukroví od Natálie Myslíkové
Ingredience:
Těsto na cca 25 kousků
- 100 g mandlí
- 150 g ovesných vloček
- 100 g banánu
- 10 g kakaa
- 20 g Iso Whey Prozero proteinu čokoládové brownies
- 50 g másla
- na náplň použijeme oblíbené ořechové máslo na promazání, já použila Denuts Cream White Brownie od Nutrendu
- na polevu jednu vysokoprocentní čokoládu
Postup:
Všechny suroviny ze spodní vrstvy smíchejte dohromady a rozmixujte do hladkého těsta (tak aby se lepilo). Těsto vmačkejte do dortové nádoby vystlané pečícím papírem. Stejně tak smíchejte všechny suroviny z horní vrstvy a potřete na již vytvořenou spodní část. Troubu předehřejte na 160 °C a pečte přibližně 40 minut.