7 nejčastějších předsevzetí

7 nejčastějších předsevzetí

Co vy a novoroční předsevzetí? Bilancujete na konci roku a sepisujete si dlouhé seznamy? Nebo po minulé zkušenosti už si raději žádné nedáváte? Klíčové je si vždy stanovit reálné cíle. Pojďme si ukázat, jaká novoroční předsevzetí jsou v naší populaci nejčastější a my vám poradíme, jak a ně.

Zhubnout

Nemůžeme uvěřit svým očím, když po svátcích stoupneme na váhu. Klasický scénář, který většina z nás zažívá rok, co rok. Přesvědčujete se, že omezíte sladké. Bohužel více jak 95 % lidí dodržujících dietu opět ztracenou hmotnost naberou zpět. Efektivním řešením je vyměnit bramborový salát a vánoční cukroví za odlehčený jídelníček a aktivní životní styl než za drastické diety. Samozřejmě existuje celá řada doporučení a vždy je dobré se obrátit na nutričního terapeuta čí specialistu. Pokud se vám ani tak nedaří, pak můžeme doporučit, našimi klienty velmi oblíbené spalovače jako FAT DIRECT SHOT, noční FAT DIRECT nebo THERMOBOOSTER COMPRESSED CAPS. Pomocí obsažených účinných látek vám efektivně pomohou se správným metabolismem tuků.

Jíst zdravěji

Ke změně jídelníčku vás mohou přinutit různé důvody. Chcete podpořit svou imunitu, zhubnout pár kil nebo se prostě cítit lépe? Zařazením kvalitních potravin, vyrovnaným příjmem živin a osvojením zdravých návyků se vám to podaří. Jak jsem již zmínila, tak je určitě vhodné vyhledat odborníka, protože se vám lehce může stát, že se v dnešní přemíře informací kolem zdravé výživy, ztratíte, anebo vás uvede v omyl neznalý influencer. S čím se v mojí praxi setkávám však nejčastěji, je nedodržování pravidelnosti jídla, případně nevhodné zařazování svačinek. Já s oblibou používám dle potřeby buď svačinku se zvýšeným množstvím bílkovin jako je PROTEIN PUDDING nebo rychlou a výživnou ovesnou kaši PROTEIN PORRIDGE. Když vím, že mě čeká sportovní aktivita, na kterou potřebuji doplnit energii, tak sáhnu po zaručené tyčince VOLTAGE ENERGY BAR.

Začít více cvičit

Po více jak týdenním válením se u pohádek je spousta z nás odhodlaná a nabitá energií začít více cvičit. Dostát tomuto předsevzetí nám nejvíce pomůže, pokud se domluvíme ještě s někým, abychom k tomu měli větší motivaci a naše úspěchy mohli s někým sdílet. Je také důležité vybrat si sport, který váš bude bavit a nebudete ho brát jak povinnost. Pro správné nakopnutí naši klienti velmi rádi používají N1 SHOT. Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na potřebné doplňování aminokyselin, které můžeme zabezpečit například pomocí prémiového proteinového koktejlu 100% WHEY PROTEIN.

Dodržovat pitný režim

Jsem velmi ráda, že snaha o lepší pitný režim se zařadila už na čtvrté místo. Všichni víme, jak je pro nás pitný režim důležitý, ale bohužel málo kdo z nás jej dodržuje. Jednoduchý vzoreček na to, jak si spočítat orientační potřebu pitného režimu je 35 ml až 40 ml na kilogram optimální váhy, samozřejmě pak musíme ještě přičíst potřebu u sportovní aktivity, případně roční období a klima ve kterém jsme. Při sportovní aktivitě doporučuji doplňovat tekutiny spolu s ionty pomocí sportovních nápojů jako je ISODRINX. Sportovci je také velmi oblíbený CARNITINE ACTIVITY DRINK with caffeine pro podporu sportovního výkonu a během celého dne můžete doplňovat kvalitní vodu prostřednictvím NARTES pramenité vody.

Méně se stresovat

Proti stresu můžete bojovat tak, že na sebe nebudete mít přehnaně vysoké nároky, dopřejete si řádný odpočinek, a hlavně nezapomínejte na pozitivní myšlení, všechno je totiž o úhlu pohledu. Když navíc zařadíte do svého denního režimu dostatek pohybu a potravin, které jsou zdrojem cenných živin, tak určitě vykročíte tím správným směrem a začnete se na svět usmívat. Dobrým pomocníčkem může být hořčík, který napomáhá psychologickým funkcím a snižuje únavu a vyčerpání v kombinaci s vitamínem B6, který přispívá k normální činnosti nervového systému. Tyto můžete doplnit například pomocí MAGNESLIFE INSTANT DRINK POWDER.

Věnovat se více sobě a mít dostatek spánku

V dnešní uspěchané době je velmi obtížné najít si chvilku i pro sebe. Znáte to vždycky je něco důležitějšího, naléhavějšího, neodkladného a starosti vám nedají spát. Ale přemýšleli jste někdy o tom, že pokud budete nevyspalí, uhonění a naštvaní nebo nedej bože nemocní, tak svou práci už vůbec neuděláte dobře? Tedy byste si měli v prvé řadě udělat čas sami pro sebe a pravidelně relaxovat a dodržovat spánkovou hygienu. Náš tip pro relaxaci najdete na nutrendworld.cz.

Nedávat si už žádná předsevzetí

Ano i to může být cesta, jak zvládnout předsevzetí, prostě si žádné nedávat. Ovšem daleko efektivnější vysvětlení tohoto předsevzetí se mi jeví takové, že není třeba čekat na začátek nového roku a dávat si předsevzetí, když se změnou můžeme začít kdykoliv během roku, pokud cítíme, že je to třeba 😊

Autor článku:

Bc. Veronika Pokorná, DiS., nutriční terapeutka

10.12.2023

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena