Proteinové recepty
Přinášíme Vám chutné, rychlé a jednoduché recepty na proteinové dobroty od našich zkušených ambasadorů.
6 min
Mechový dort do skleničky
Ingredience:
Na těsto:
- 110 g špaldové celozrnné mouky hladké
- 30 g proteinu 100% Whey Protein, vanilka
- 30 g xylitolu
- 5 g kypřícího prášku
- 50 g kokosového mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky citronové kůry
- šťávu z jednoho citrónu
- 70 g baby špenátu
- 1 lžička vanilkové pasty
Na krém:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 40 g kokosového mléka
- 25 g xylitolu
- 30 g proteinu 100% Whey Protein, vanilka
Postup:
Troubu si předehřejte na 180°C. Rozmixujte si špenát, kokosové mléko, vejce a citronovou šťávu. Ve velké misce si smíchejte mouku, protein, xylitol, kypřící prášek, vanilkovou pastu a citronovou kůru. Pak ke směsi přimíchejte rozmixované ingredience. Vzniklé těsto přelijte do menší dortové formy a dejte péct na 20-25 minut. Mezitím si připravte krém - smíchejte všechny ingredience na krém. Vychladlý korpus rozdrobte a následně jím naplňte skleničky na dno. Další vrstvu dejte krém, pak zase korpus a zase krém. Dozdobte čokoládovým vajíčkem.
Velikonoční muffiny
Ingredience:
- 65 g směsi na muffiny Protein Muffins
- 60 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 50 ml smetany ke šlehání
- 10 g čekankového sirupu
- červené barvivo
Postup:
Muffiny si připravte dle návodu. Na krém si smíchejte tvaroh, smetanu, sirup a pár kapek barviva a pořádně vyšlehejte. Vychladlé muffiny dozdobte krémem a podávejte.
Veganský banánový chleba
Ingredience:
- 3 celé banány
- 100 g ovesných vloček
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2–2,5 dcl mandlového nebo rýžového mléka
- 30 g Delicios Vegan Protein, pistácie & marcipán
Postup:
Všechny suroviny smíchejte dohromady, ozdobte banánem a dejte péct 20 minut na 180 °C do trouby.
Fazolové brownies
Ingredience:
- 240 g červených fazolí (propláchnutých z nálevu)
- 25 g čokoládového proteinu Iso Whey Prozero
- 30 g kakaa
- 1/2 pytlíčku kypřícího prášku
- 120 g jablečného pyré
- 2 vejce
- 30 ml čekankového sirupu
- 160 ml nízkotučného kefíru
Postup:
Vše kromě bílků dáme do mixéru a rozmixujeme. V další misce si vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Do rozmixované směsi přimícháme bílky. Těsto vylijeme do čtvercové formy a pečeme na 170 °C 45 minut.
Citrónovo-makový chlebík
Ingredience na těsto:
- 200 g špaldové celozrnné mouky hladké
- 30 g kokosového oleje
- 40 g máku
- 20 g vanilkového proteinu 100% Whey Protein
- 1 vejce
- 150 g polotučného tvarohu
- špetka soli
- šťáva z 1 citrónu
- 1 lžička citronové kůry
- 30 g xylitolu
Ingredience na polevu:
- 200 g ricotty
- 100 g polotučného tvarohu (zbytek vaničky)
- šťáva z půlky citrónu
- 20 g čekankového sirupu
Postup:
Ingredience na těsto smícháme v misce a rukama zpracujeme těsto, které vtlačíme do chlebíkové formy vyložené pečícím papírem. Dáme péct na 180 °C 30 minut. Mezitím si připravíme polevu - smícháme všechny suroviny. Upečený a vychladnutý chlebík pomažeme polevou a podáváme.
Tvarohový pohár plný bílkovin
Ingredience (2 velké porce):
- 2 ks skyr velký
- 40 g ovesných vloček
- 1 lžička medu
- 30 g arašídového másla
- 1 odměrka čokoládového proteinu 100% Whey Protein
- stevie na doslazení
Postup:
Do misky si dáme 40 g ovesných vloček s lžičkou medu. Dáme na par sekund do mikrovlnky, aby se nám med rozpustil a zamícháme. Do třech misek si rozdělíme skyr a do každé přidáme jednu surovinu. Do jedné stévii, do další arašídové máslo a do poslední protein. Každou misku důkladně promícháme. Do dvou pohárů dáváme postupně všechny vrstvy – ovesné vločky, bílý skyr, arašídový skyr, čokoládový skyr. Navrch posypeme proteinem a necháme chvilku uležet v lednici.