Co je dobré vědět, než se vydáte na běžecký závod

Co je dobré vědět, než se vydáte na běžecký závod

Mnohé závody nejsou jen ocelkovém vítězství, ale také o tom vyhrát sám nad sebou. Ten pocit v cíli je nepřekonatelný. Co tedy dělat, abyste si ho užili?

Zjistěte si všechny informace
Zní to jako banální věc, ale mnohdy se na ní zapomíná a stává se to někdy i nám. Je důležité si pročíst propozice závodu, seznámit se s tratí (pak se nebudete třeba divit, že je tak do kopce) i s přesnou dobou času, ale třeba i s parkováním na místě – to vás totiž může hezky zdržet a budete pak jen ve zbytečných nervech.

Dobře vybírejte výbavu
Špatné oblečení nebo nevhodné boty můžou závod pěkně zkazit. Určitě nezkoušejte žádné novinky a běžte jen v tom, co máte už několikrát vyzkoušené. Díky tomu se vám pak nestane, že vás budou dřít švy na tričku nebo na kraťasech a že se vám udělají v botách puchýře. Lepší je na start obléct méně, protože pak se rozhřejete a bude vám zbytečně velké horko. Abyste na startu neprochladli, vezměte si starou mikinu, kterou těsně před výstřelem odhodíte. Často se pak toto staré oblečení sbírá na charitu.

Buďte na závodě včas
Samotný čas před závodem je nabitý adrenalinem, tak si ještě nepřidělávejte zbytečný stres s vyzvedáváním startovního čísla, přípravy před závodem a také u velkých závodů s hledáním koridoru, ze kterého budete startovat. Často okolo startu tolik lidí, že je pak problém se přes ně tam dostat.

Nezapomínejte jíst a pít
Několik dní před závody dbejte na zvýšený pitný režim a také pijte na občerstvovacích stanicích. Do ledvinky nebo do kapsy si sebou vezměte také energetický gel Enduro Snack, energetickou tabletu Carbonex nebo přípravek proti křečím - Magneslife. Na trailové závody se hodí například tyčinka Voltage. Sami tyto přípravky používáme a nedáme na ně dopustit. Při závodě nakopnou energií a také zamezí nepříjemným svalovým křečím.

Text: Soňa, Running2

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena