PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ aneb pivo po závodě není regenerace

PIVO versus REGENERAČNÍ NÁPOJ aneb pivo po závodě není regenerace

Nedílnou součástí komplexního tréninku nebo závodu je regenerace. Tělo potřebuje doplnit důležité látky nejlépe ihned po konci sportovní aktivity. Bohužel na tuto skutečnost často sportovci zapomínají nebo volí nápoje, které nejsou vhodné. Pokusíme se vám krátce vysvětlit, jak správně regenerovat.

Regenerace po sportovním výkonu

Po intenzivním fyzickém výkonu je důležité naše tělo správně regenerovat obnovit zásoby glykogenu, zastavit rozklad bílkovin a nastartovat proteinovou syntézu. Také nesmíme zapomenout na doplnění minerálních látek a rehydrataci organismu. Jak na to?

Spousta sportovců si po závodě dá vytouženou odměnu ve formě piva s argumentem, že pivo obsahuje přece vysoké množství sacharidů, které tělo potřebuje k regeneraci. Pojďme si ale ukázat i úskalí tohoto lahodného moku v souvislosti se sportem.

Rozšířený způsob – pivo

Asi největším problémem je obsah alkoholu. Tento snižuje míru svalové proteosyntézy, a tím zhoršuje regeneraci svalů. Diskutovaná je i otázka rehydratace, protože pivo má diuretické účinky. Nízká dávka alkoholu sice nemusí mít výrazný vliv na rehydrataci organismu, ale u vyšší dávky je tento negativní vliv již znatelný. Dále to znamená další zatížení organismu, protože naše tělo musí odbourávat alkohol. Nejen že nám tím pivo prohloubí pocit únavy, ale také pocit plnosti.

A položme si otázku, jak se pak vlastně dostaneme domů? Protože alkohol nepatří dle zákona ani na kolo. 😉

Námi doporučovaný způsob – Regener

Mimořádně účinná kombinace sacharidů, aminokyselin, vitamínů (C, E) a minerálů (selen, hořčík), speciálně vytvořená pro podporu kvalitní a rychlé regenerace po intenzivním sportovním výkonu. Všechny tyto látky naše tělo potřebuje pro správnou regeneraci svalů.

Vysoký podíl sacharidů nám optimálně doplní glykogenové zásoby a množství přijatých tekutin nám skvěle rehydratuje tělo. Optimální je ihned po fyzickém výkonu rozmíchat dávku 75 g ve 450 ml vody a vypít po částech, v průběhu 20–30 minut a obsah následně zapít dalšími 200 ml vody. Tento výrobek je navíc zcela bez umělých barviv a obsahuje i blahodárný extrakt z ginkgo biloby.

Existují i další produkty na regeneraci, podívejte se na naši nabídku. Pro každý typ tréninku se hodí jiná kombinace produktů, poradí vám VÝŽIVOVÉ STRATEGIE.

Chcete se dozvědět více? Přečtěte si:

BANÁN versus SPORTOVNÍ GEL

VODA versus IONTOVÝ NÁPOJ

OPLATEK versus ENERGY BAR

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena