Jak rozhýbat až 660 svalů

Jak rozhýbat až 660 svalů

Zima už je pomalu za námi a většina z nás se už nemůže dočkat jara, protože s sebou přináší novou energii a přívětivější počasí pro outdoorové aktivity. Pokud se po náročné zimě ještě necítíte natolik v kondici, abyste začali hned běhat nebo posilovat, je chůze šetrnější a zdraví prospěšnou alternativou sportovní aktivity.

Chůze je nejpřirozenější pohyb pro lidské tělo. Tempo si můžete libovolně stupňovat a když zapojíte do pohybu i paže, tak dokážete rozhýbat až 660 svalů. Chůze je zkrátka ideálním sportem v každém věku i pro každou úroveň fyzické zdatnosti.

Počet nachozených kroků se v poslední době stal doslova společensky uznávaným měřítkem fyzické aktivity a téměř každý už má na ruce chytré hodinky pro sledování této aktivity. Trend optimálních 10.000 kroků za den má však původ v japonské marketingové kampani před olympijskými hrami v Tokiu v roce 1964. Japonská společnost Yamasa vytvořila první pedometr Manpo-Kei, který měl povzbuzovat lidi k větší pohybové aktivitě.

Pokud však chceme chůzí zlepšit náš zdravotní stav, tak nezáleží jen na ujité vzdálenosti. Důležité je především tempo chůze, dýchání a srdeční frekvence. Toto je mnohdy významnější než dosažení přesného množství kroků. Ať už vyrazíte na procházku, cvičit venku na zahradě, zaběhat si do parku nebo se projet na kole, nezapomeňte vždy přibalit do batohu nějakou tu energii a vhodné tekutiny.

Co si sbalit do batohu?

ZERODRINX

Vlivem pocení se nám z těla vylučují důležité minerální látky. Tyto je třeba, pro správnou funkci svalů a efektivní rehydrataci buněk, v dostatečném množství doplňovat. Během kratších či méně náročných sportovních aktivit oceníte lehce rozpustné tablety pro přípravu hypotonického nápoje s obsahem vápníku, hořčíku a vitamínů B1, B6 a C. Všechny tři osvěžující příchutě jsou zcela bez umělých barviv i bez cukru.

PROZERO

Proteinová tyčinka obsahuje 30% bílkovin, které přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a mají příznivé účinky i pro naše kosti. Je zcela bez přidaného cukru a bez lepku. Tuto tyčinku je ideální zařadit jako svačinu, kde jedna tyčinka doplní až 20 g bílkovin.

FLAPJACK

Velká porce cereální tyčinky na bázi obilných vloček, která vás perfektně zasytí, a především doplní energii. Díky dvěma typům sacharidů zajistí ještě lepší využití energie, a navíc všechny její příchutě jsou bez lepku.

MAGNESLIFE ACTIVE DRINK

Rychle rozpustný drink vám pomůže zajistit účinnou rehydrataci organismu po sportovní aktivitě. Doplníte hořčík, menší množství sacharidů, které jsou pro regeneraci nezbytné a draslík pro podporu správné funkce svalů. Obsažený vitamín C mimo jiné podporuje tvorbu kolagenu a spolu s vitamínem B6 slouží ke snížení pocitu únavy a vyčerpání.

BCAA MEGA STRONG DRINK

Tento chuťově vyladěný nápoj v praktické instantní formě byl vytvořen pro optimální doplnění tří esenciálních aminokyselin v poměru 2:1:1 a glutaminu. Obsažený zinek podpoří tvorbu bílkovin a vitamíny B6 a B3 vám navíc pomohou snížit pocity únavy a vyčerpání. Pitný režim efektivně podpoříte tímto nápojem před, během nebo hned po skončení tréninku a můžete si vybrat hned z pěti lahodných příchutí.

Bc. Veronika Pokorná, DiS.

Bc. Veronika Pokorná, DiS. 24.3.2021

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena