
Veganský banánový chleba
Ingredience:
- 3 celé banány
- 100 g ovesných vloček
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2 - 2,5 dcl mandlového nebo rýžového mléka
- 30 g Delicios Vegan Protein pistácie + marcipán
Postup:
Všechny suroviny smíchejte dohromady, ozdobte banánem a dejte péct 20 minut na 180 °C do trouby.

Fazolové brownies
Ingredience:
- 240 g červených fazolí (propláchnutých z nálevu)
- 25 g čokoládového proteinu ISO WHEY PROZERO
- 30 g kakaa
- 1/2 pytlíčku kypřícího prášku
- 120 g jablečného pyré
- 2 vejce
- 30 ml čekankového sirupu
- 160 ml nízkotučného kefíru
Postup:
Vše kromě bílků dáme do mixéru a rozmixujeme. V další misce si vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Do rozmixované směsi přimícháme bílky. Těsto vylijeme do čtvercové formy a pečeme na 170 °C 45 minut.

Citrónovo - makový chlebík
Ingredience na těsto:
- 200 g špaldové celozrnné mouky hladké
- 30 g kokosového oleje
- 40 g máku
- 20 g vanilkového proteinu 100% WHEY PROTEIN
- 1 vejce
- 150 g polotučného tvarohu
- špetka soli
- šťáva z 1 citrónu
- 1 lžička citronové kůry
- 30 g xylitolu
Ingredience na polevu:
- 200 g ricotty
- 100 g polotučného tvarohu (zbytek vaničky)
- šťáva z půlky citrónu
- 20 g čekankového sirupu
Postup:
Ingredience na těsto smícháme v misce a rukama zpracujeme těsto, které vtlačíme do chlebíkové formy vyložené pečícím papírem. Dáme péct na 180 °C 30 minut. Mezitím si připravíme polevu - smícháme všechny suroviny. Upečený a vychladnutý chlebík pomažeme polevou a podáváme.

Tvarohový pohár plný bílkovin
Ingredience (2 velké porce):
- 2 ks skyr velký
- 40 g ovesných vloček
- 1 lžička medu
- 30 g arašídového másla
- 1 odměrka čokoládového proteinu 100% WHEY PROTEIN
- stevie na doslazení
Postup:
Do misky si dáme 40 g ovesných vloček s lžičkou medu. Dáme na par sekund do mikrovlnky, aby se nám med rozpustil a zamícháme.
Do třech misek si rozdělíme skyr a do každé přidáme jednu surovinu. Do jedné stévii, do další arašídové máslo a do poslední protein. Každou misku důkladně promícháme.
Do dvou pohárů dáváme postupně všechny vrstvy – ovesné vločky, bílý skyr, arašídový skyr, čokoládový skyr.
Navrch posypeme proteinem a necháme chvilku uležet v lednici.